hurom

O dimineață perfectă cu Hurom

Sunt în căutarea sucului perfect. Nu pentru mine. Eu sunt mai mult carnivor, așa. Pentru nevastă-mea vreau. Ei îi plac mult sucurile astea naturale, smoothie-urile, supele raw. E vegană, dar ne înțelegem bine deși uneori mai avem discuții în contradictoriu în ce privește mâncarea.

Ei îi place să bea în fiecare dimineață un suc de fructe, proaspăt stors, sau lapte vegetal. Și să savureze lent micul dejun. Mie îmi place cafeaua. O beau pe fugă și plec la muncă. Da, știu că nu e prea bine așa. Am promis c-o să mă schimb.

hurom

Aș vrea să fac cumva ca diminețile noastre să fie altfel. Să putem sta mai mult împreună când luăm micul dejun. Se zice că important e să vrei iar mai apoi găsești și soluții. Așa și eu, zic că până la urmă o să pot face și asta și o să avem dimineți perfecte pline de înțelegere, voie bună și iubire.

Am chiar am un plan. Vreau să-i fac o surpriză Mariei de ziua ei. O să-i cumpăr un storcător de fructe performant. Avem unul ”no name” dar mie nu prea îmi plac sucurile pe care le face Maria cu el. Cred că de asta și prefer cafeaua dimineața.

Mă gândesc, că dacă o să avem unul care să facă sucul perfect, adică cel care să-mi placă și mie, diminețile noastre vor fi altfel. Ea o să fie bucuroasă că în sfârșit avem același gusturi, eu o să fiu mai sănătos și mai dau jos din kilograme.

Așa a făcut Mihai anul trecut. Și la el în familie tot la fel era. Nici să nu audă de un mic dejun sănătos cu sucuri din fructe și legume care să-i asigure energia pentru întreaga zi. Însă, de când și-au cumpărat un storcător prin presare la rece, Huromviața lor s-a schimbat. Diminețile lor sunt perfecte acum. Ana, soția lui, e toata un zâmbet, Mihai e plin de energie. Și fără să mai bea cafea! La așa ceva visez și pentru noi.

Iar pentru asta am de gând să-i iau și eu Mariei unul de ziua ei. Îmi și imaginez cum vor fi diminețile noastre perfecte cu un mic dejun sănătos. Maria o să fie fericită pentru că, în sfârșit mi-am schimbat obiceiurile nesănătoase (ține mult la mine), și pentru că petrecem mai mult timp împreună, dimineața la micul dejun.

Mihai nu a știut să-mi dea prea multe detalii tehnice. Pe el nu-l intereseaza detaliile astea în general. E poet. Mi-a zis doar că nevastă-sa își dorea un Hurom pentru că știa că aceste aparate au un sistem inovator de stoarcere lentă prin presare la rece (Slow Squeezing System), fără frecarea și încalzirea sucului la viteze mari și fără aerarea acestuia.

Storcătoarele convenționale de mare viteză distrug nutrienții și grăbesc procesul de oxidare dar cele de la Hurom storc delicat fructele și legumele. Structura naturală nu se distruge. Cantitatea de suc se maximizează păstrându-se integral vitaminele, mineralele, enzimele, fitonutrienții și antioxidanții.

Dar eu aș vrea să știu mai multe. Nu mă iau doar după ce zice el. Vreau să aflu mai multe detalii tehnice despre Hurom H-Ai One Stop pe care îl au ei și pe care l-aș dori și eu pentru Maria. Așa că m-am pus pe cercetat. Pe net, evident. Nu-mi dau teza de doctorat, dar e deformație profesională. Sunt inginer, dacă nu știați.hurom ha a i one stop

Hurom H-Ai One Stop – storcătorul revoluționar

Pe lângă ce mi-a spus Mihai, am mai aflat că Hurom H-Ai One Stop este primul aparat Hurom din istorie care beneficiază de un sistem unic și inovator de alimentare și că acest sistem este unul dual.

Să vă explic! Hurom H-Ai One Stop are 2 guri de alimentare prin care se pot introduce ingredientele în aparat: una clasică și una de dimensiuni mai mari, care este prevăzută cu niște cuțite antrenate de un motor puternic. Se învârt la 23 de rotații pe minut și marunțesc ingredientele perfect.

Faptul că are două guri de alimentare face din Hurom H-Ai One Stop storcătorul perfect pentru noi. Cum de ce? Pai, Maria o să vrea să participe ea la procesul de obținere a sucului. Ei îi place să condimenteze cu un strop de dragoste mâncarea pe care o face. Așa că o să folosească sistemul clasic de alimentare.

Pentru mine e perfectă a doua variantă. Eu o să fac sucul folosind gura mare de alimentare. În această situație, aparatul gestionează singur procesul de stoarcere. Așa că mie îmi rămâne timp să pregătesc masa pentru noi doi.

smoothie cu morcov

Sucul obținut păstrează culoarea și gustul ingredientelor din care a fost făcut! Este un suc perfect omogenizat și mai sănătos, având un conținut foarte ridicat de fito-nutrienți și cu până la 6 ori mai multe vitamine, minerale și enzime.

Ce chestie, dom’le! Super tare! Ca să economisească spațiu, văd că are recipientul pentru evacuarea resturilor inclus în corpul aparatului. Arată ”beton” în varianta asta. Avem bucătăria mică, așa că e perfect pentru nevoile noastre. Maria o să fie încântată!

Iar pe mine detaliile tehnice și faptul că are 10 ani garanție la motor m-au convins. Îl cumpăr. Nu neapărat pentru Maria ci și pentru mine. O să pot mănânca și eu un mic dejun sănătos și gustos pregătit cu ajutorul lui și n-o să mai discutăm în contradictoriu pe tema asta.

O dimineață perfectă cu Hurom

Ah, și văd că e ultrasilențios. Asta mă bucură și mai tare. Mă pot trezi înaintea Mariei ca să pregătesc micul dejun așa cum îi place ei. Fac un smoothie delicios cu morcov. Am văzut că Maria folosește des morcov pentru smoothie-urile ei. Apoi, pulpa care rămâne o folosesc la altceva.

Am găsit un filmuleț pe Facebook. Vi-l arăt și vouă ca să vedeți cât de ușor se poate folosi și pulpa rămasă după ce ai făcut sucul.

Așa că eu îmi fac o omletă cu o parte din pulpa rămasă, iar pentru Maria fac niște bombonele raw cu morcov și unt de cacao (am văzut rețeta pe Lecturi și Arome, site-ul preferat al Mariei).

În diminețile din weekend vreau să-i duc micul dejun la pat. Prepar totul în bucătărie, ajutat de prietenul nostru Hurom H-Ai One Stop, apoi pun pe taviță, pentru ea, un pahar mare cu suc 100% natural din morcov, mere și dovleac, aromatizat cu scorțișoară și pentru mine unul cu lapte de migdale.

Adaug câțiva biscuiți cu ovăz făcuți de ea cu o seară înainte din pulpa rămasă de la laptele de ovăz obținut tot cu ajutorul storcătorului Hurom H-Ai One Stop. Evident că pun și un buchețel mic de flori alături. Ca să începem bine o dimineață de weekend romantic.

Cam așa îmi imaginez diminețile mele împreună cu Maria atunci când o să-l avem pe Hurom H-Ai One Stop la noi în bucătărie. Noi vom fi mai sănătoși, căsnicia noastră o să devină mai durabilă cu așa un ajutor de nădejde iar diminețile noastre împreună vor fi perfecte.

mic dejun la pat

Dar de ce vă mirați că pregătesc eu micul dejun? Maria este iubirea vieții mele și aș face orice pentru ea. Da, chiar și să pregătesc un mic dejun pe care să il servesc la pat.

Și acum, că m-a convins Hurom H-Ai One Stop că e mai sănătos un mic dejun de acest gen decât unul cu care sunt eu obișnuit, pot zice ”adio obiceiuri proaste, bun venit dimineți cu mic dejun sănătos!”

*** Acest articol este o ficțiune și este scris pentru proba 25 din cadrul concursului SuperBlog 2018 ***
Orice asemănare cu întâmplări sau personaje reale este absolut întâmplătoare.

logo Hurom

surse foto: huromromania.ro și pixabay.rom (ultima poză)

2 comentarii publicate

  1. diminetile cu siguranta pot fi perfecte si fara cafea. Eu oricum nu beau cafea, dar am vazut la matusa mea ca nu se moare din trecut de la cafea la ceaiuri si sucuri din fructe. De tehnologia asta cu stoarcere prin presare la rece am mai auzit, dar nu stiam prea multe despre ea.

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Proba 25. Hurom – un start perfect pentru o zi perfectă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.