O toamnă creativă: Descoperă ce talente are copilul tău

Descoperă ce talente are copilul tău

Așa cum v-am obișnuit, vă prezint câteva sugestii de ateliere interesante pentru copii și adolescenți. Poate vă place ceva din propunerile de mai jos 😉

 

Cursuri pentru această toamnă creativă

1.Din 23 septembrie începe Atelierul de astronomie dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani. Detalii aici.

2.Din 7 octombrie începe Atelierul de teatru dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani. Detalii aici.

3.Din 7 octombrie începe Clubul de vorbire în public pentru adolescenți (12-16 ani). Detalii aici.

4.Din 11 noiembrie începe Cursul de desen (compoziție, perspectivă, construcție) pentru copii cu vârste cuprinse între 9 și 13 ani. Detalii aici.

Locația acestor cursuri pentru copii și adolescenți

Aceste cursuri se desfășoară în fiecare zi de sâmbătă, de la ora 11, la sediul Fundației Calea Victoriei sub denumirea de Școala de Arte și Maniere. Înscrierile se fac la adresa contact@victoriei.ro

Părerea mea

Știu că trăim într-o lume plină agitată, aglomerată, plină de multe lucruri de realizat, bifat etc. Cunosc părinți care își duc copiii la diverse cursuri doar pentru a se asigura că îi țin ocupați ori că le “creează” un viitor. Mi se pare o prostie cruntă.

Din punctul meu de vedere, ar trebui să îi lăsați să experimenteze cu ce vor ei. Unii m-au criticat când am lăsat-o pe Daria să schimbe taekwondo cu balet, apoi baschet cu engleză etc. Nu am considerat că fac o greșeală. Nu mi-am dorit niciodată să facă ceva de performanță. Mi-am dorit să se distreze, să știe câte ceva din fiecare. Singura dată când am insistat să facă ceva a fost când am pregătit-o pentru Cambridge pentru că a avut momente când a vrut să renunțe după ce învățase din greu pentru testare. Atunci da, nu am lăsat-o să renunțe. Și acum se bucură că am insistat.

În general, îi las pe ei să decidă dacă vor să meargă la un curs, dacă vor să continue ceva. Rar intervin. Am grijă de fiecare dată să discut cu ei ca să înțeleg de ce vor să participe la cursul x, de ce vor să renunțe la cursul y și tot așa. Argumentarea și comunicarea mi se par esențiale.

Fiecare decide cum procedează, dar eu cred că trăim într-o lume în care e bine să știe din fiecare câte ceva. Nu au cum să decidă la vârsta aceasta ce vor să devină în viață. De altfel mi se pare aberant să le ceri așa ceva când ei ar trebui doar să se bucure de copilăria lor.

Pe acest principiu merg când vă prezint din când în când cursuri și ateliere pentru copii. Lăsați-i să meargă la ce cursuri vor, să experimenteze, să se distreze, să descopere lucruri noi 😉

Despre Antoaneta 589 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

14 comentarii publicate

  1. Este bine ca energia copilului sa-i fie directionata intr-o activitate la care manifesta talent. Decat sa stea pe net de aiurea sau sa plece de-acasa cu prietenii ore in sir fara sa stii unde este si ce face, mi se pare mai educativ si mai eficient pentru el.

  2. Se spune ca in viata e bine sa faci ceea ce-ti place, nu ceea ce vor altii, dar copii trebuie indrumati cu rabdare si pricepere. Toate fetitele vor sa fie balerine, dar asta nu inseamna ca vor si avea o cariera stralucita in domeniu. Cursurile de balet le ajuta, din punctul meu de vedere doar pentru a avea o tinuta eleganta. De aceea spun ca ar trebui canalizati spre ceva util dar si placut ptr ei.

  3. ne plac si noua atelierele de creatie dar daca ai avea cateva sugestii si pt piticii de 4 ani in zona noastra ar fi ideal 😉 Noi am fost doar la cateva dar pe perioada verii au fost suspendate ca erau putini copii.

  4. Pe vremea mea nu se faceau cursuri si ateliere de genul asta, dar eu eram talentata oricum. taiam hainele mamei si croiam haine pentru papusi – o minunatie, numai ca mama nu stia sa aprecieze talentul meu artistic si ma caftea de fiecare data cand stricam ceva. Uite asa m-a convins sa renunt și acum poate eram pe la Milano prezentandu-mi vreo colectie 🙁

  5. Ce noroc pentru copilasii din Bucuresti! Chiar vorbeam zilele trecute cu o prietena care sta in strainatate si a venit intr-o vacanta prelungita cu cei mici la Craiova, spunea ca mare lucru nu gaseau de facut, exista si cateva astfel de initiative, dar extrem de rare…

  6. Cei care au ocazia si pot sa-si inscrie copiii la asfel de activitati eu zic ca ar fi foarte bine. In felul acesta copilul poate invata lucruri noi si in plus isi ocupa timpul liber fara calculator si jocuri video.

    • Imposibil sa nu fie. Problema e ca nu se face publicitate. Du-te la casa de cultura. Fiecare oras organizeaza cursuri pentru copii,iar la casa de cultura de obicei sunt gratuite ori au preturi modice.

  7. Sunt total de acord cu tine, Anto! Ai mei anul asta au ales in continuare karate si fata va continua cercul de pictura. Sunt curioasa dacă si baiatul va mai alege ceva sau nu…

Tu ce parere ai?

%d blogeri au apreciat: