Ochiul lenes la copii, adica ambliopie

Din batrani, afectiunea globului ocular reprezentata prin probleme de focusare, “fuga” ochiului etc se numeste ochi lenes, dar in limbaj medical este ambliopie.

ochi

In general, aceasta afectiune se manifesta la batrani, insa, in ultimii ani, s-au raportat tot mai multe cazuri pediatrice.

De aici a aparut necesitatea unui alt tip de program, special pentru copii, care sa ii ajute sa recupereze vederea, sa indrepte directia ochiului.

Ideea aceasta este explicata destul de clar in video-clipul de mai jos:

 

 

Programul de tratament prin joc al Ambliopiei

Unele clinici ofera variante de tratament prin joc ceea ce mi se pare minunat. Un copil are nevoie de oameni care sa stie cum sa se comporte cu el, de intelegere.

Programul Amblionet a avut succes, din ce am citit, la copii si adulti pana in 40 de ani.

Ce implica acest program?

Programul Amblionet presupune instalarea pe calculator a unui program pe care il va folosi zilnic copilul cu probleme oculare.

Este un program ce se poate face acasa, in liniste, fara stres pentru copil. Partea aceasta mi se pare cea mai interesanta. De cate ori mergi cu un copil la o clinica, constati ca devine agitat, nerabdator, se plictiseste sa astepte randul pana intra in cabinet…

Lucrand de acasa, toti factorii perturbatori dispar si se obtin, in mod evident, rezultate mai repede decat in sistemul clasic.

Practic, din ceea ce am citit, zilnic se va juca un pic fara sa realizeze ca astfel exerseaza pentru “repararea” ochiului. De aici vine si denumirea de tratament prin joc.

Zilnic, copilul participa la 6 procese de “joc”. Programul de terapie la domiciliu consta in 12 “jocuri” concepute pentru a ajuta la imbunatatirea vederii, la corectarea acesteia.

Gradul de dificultate creste pe masura ce copilul face progrese ceea ce il va ajuta sa focuseze privirea mai bine, in timp. In plus, coordonarea mana-ochi devine tot mai eficienta prin sporirea concentrarii la “joc”.

Este important ca cel mic sa nu stea mai aproape de 61 de cm de ecran pentru ca tratamentul sa aiba efect.

Rezultatele preconizate de medici

Medicii au constatat ca primele rezultate apar la o saptamana de la inceputul tratamentului prin joc. Aceste rezultate se contorizeaza cu ajutorul graficelor concepute de programul de calculator instalat pentru tratament.

Potrivit specialistilor, rezultate optime se inregistreaza dupa aproximativ 3 luni de tratament prin joc, daca se respecta regulile stabilite de medic.

Concluzii

Din ce am inteles eu, acest program de tratare a ambliopiei ar fi ideal pentru copii mai ales ca nu este vorba de ceva invaziv.

Din moment ce discutam strict despre terapie prin joc si, implicit, miscare, as zice ca este un program informatic special pentru sectiile de pediatrie din clinici.

Nu cunosc persoane care au beneficiat de acest program altfel va puteam spune mai mult decat teoria citita pe internet.

Va doresc multa sanatate si recuperare rapida, completa!

va dau mai jos datele clinicii de unde am preluat informatiile. Daca aveti intrebari, sunt sigura ca vor raspunde cu tot ce vor putea.

Contact Clinica OPTISAN

str. Pietris nr.1, loc Zalau, jud. Salaj

  • Email: office@optisan.ro
  •  Telefon: +40260.612.229

     

  •  Telefon: +40746.672.215

     

Tu ce parere ai?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.