odrasle răsfățate

Odrasle răsfățate (recenzie film)

Odrasle răsfățate (recenzie film)

Dacă vreți să vedeți un film educativ și în același timp să vă amuzați copios, filmul pe care vi-l propun astăzi este exact ceea ce vă trebuie. Disponibil pe platforma Netflix, producția franceză este tocmai bună și pentru o seară minunată de petrecut împreună cu familia, căci ar fi nu doar recomandat, ci și indicat să fie văzută de părinți și copii împreună.

De-a lungul anilor tema copiilor „de bani gata”, a copiilor răsfățați care nu prea au fost deprinși să muncească pentru că li se oferea prea ușor totul, a mai fost subiect pentru multe filme. Unele au fost drame, altele au aparținut însă genului comedie, ca și filmul despre care vă vorbesc foarte pe scurt acum.

odrasle răsfățate

Comedia de față însă este făcută să ne amuze copios, dar să ne facă și să răspundem singuri unor întrebări legate de viață, de educația copiilor. Oare ce trebuie să facem ca să le creăm copiilor noștri un viitor mai bun, dar în același timp să-i deprindem și cu greutățile, ca să fie mai bine adaptați pentru a înfrunta situațiile dificile care vor apărea în viața lor?

În super-comedia franțuzească, un tată bogat, dar singur, își crește cam liber copiii, care fac ce le trece prin cap, fără să muncească. Deh, tatăl le oferea tot ce-și putea imagina cineva. Mama copiilor murise, iar cei trei tineri, doi băieți o fată, cheltuiesc bani în neștire, fiind niște pierde-vară.

Tatăl, ocupat până peste cap cu munca lui și cu gestionarea afacerilor, crede că procedează foarte bine astfel, străduindu-se să le ofere odraslelor totul, până când… Până când decide că aceștia au cam întrecut măsura cu distracțiile și cu risipirea în van a vieților lor.

Așa că se hotărăște să le dea o lecție: înscenează falimentul întregii lui afaceri și, urmăriți chipurile de autoritățile statului, pentru presupuse datorii, pleacă să locuiască într-o casă sărăcăcioasă, fără luxul exorbitant în care trăiseră fără nici un fel de griji până atunci.

De aici urmează o serie de peripeții, pline de umor de situație, dar și de întâmplări pline de învățăminte pentru părinții care au de crescut copii, dar și pentru copiii mult prea răsfățați ai zilelor noastre.

Cum evoluează totul și cum se sfârșește totul puteți afla doar dacă veți urmări filmul, de preferat în familie, așa cum am mai spus deja. Și pregătiți-vă să vă prăpădiți de râs la multe faze tari…, deși la altele parcă filmul devine dramă.

Cu Gerard Jugnot, Camille Lou, Artus, Louka Meliava, Francois Morel, Tom Leeb etc. Filmul a fost lansat în noiembrie 2021, deci este foarte nou, așa că amatorii de noutăți absolute, au ce vedea. Filmul este ușurel, nu este unul de artă sau de premii internaționale, dar nouă ne-a plăcut. Voi l-ați vizionat?

2 comentarii publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.