Olympéa Paco Rabanne

Olympéa, un parfum pentru zeița din tine

povesteam acum ceva timp că o prietenă bună mi-a povestit entuziasmată cât de mult i-a plăcut parfumul Paco Rabanne Olympéa. Mi-a trimit chiar și o mostră și l-am mirosit și eu. M-am îndrăgostit pe loc de acordurile suave ale acestuia așa că mi-am făcut un cadou de Crăciun o sticluță de 35 ml cu acest superb parfum.

Cum data trecută nu v-am spus și cum este parfumul m-am gândit să reiau azi subiectul și să revin cumva cu un feedback ca să știți și ce arome conține dar și cum mi s-a parut după o perioadă de folosire. Așa că azi vorbim puțin despre Olympéa, o apă de parfum marca Paco Rabbane care a fost creată pentru o zeiță a timpurilor moderne.olympea paco rabanne

Parfumul vine într-o sticluță superba ca și formă, designul acestuia amintind de cununa de lauri care este, de sute de ani, simbolul victoriei. Autorul conceptului care a sta la baza creării acesteia este Marc Ange, un artist originar din Roma.

Mesajul pe care parfumul îl transmite este practic o invitație adresată femeilor de a-și conțtientiza puterea, de a le determina să nu se teamă să se transforme în zeițe unice și fermecătoare. Exact ca și când atunci când o zeiță ar călca pe Pământ acesta se cutremură sub picioarele ei iar bărbatul ales cade în genunchi în fața acesteia.

Ca și compoziție parfumul este unul floral-oriental dar fresh și intens în același timp. La vârf, tonurile fresh de mandarină verde și iasomie se luptă pentru atenție cu uimitoarea senzualitate a florii albe de ghimbir. Urmează, la mijloc o combinație atipică de ”vanilie sărată” și la final, notele de bază, cele care durează și cel mai mult în timp sunt o combinație senzuală dintre lemnul de cașmit și ambră

Creat pentru o zeiță a timpurilor moderne, parfumul Olympéa este partenerul ideal al parfumului bărbătesc Paco Rabanne Invictus, un parfum acvatic fresh, cu subtonuri lemnoase, conceput pentru un bărbat puternic, considerat un erou absolut. Așa, ca fapt divers, poate nu știai, ”invictus” înseamnă, în limba latină ”invincibil”.

Ca și concept, personal am văzut Olimpea, opusul Scandal parfum, semnat Jean Paul Gaultier. Dacă Olympéa se adresează zeiței, Jean Paul Gaultier Scandal te îndeamnă să lași, de cum se coboară seara, rolul femeii serioase, să mergi la distracție și să faci scandal.

Și, dacă tot m-am apucat să fac comparații, am găsit și un corespondent al parfumului Invictus. Pentru acesta m-am gândit să-l compar cu un alt faimos parfum, Acqua Di Gio Profumo de la Armani, un parfum conceput pentru bărbatul curajos dar cu dorință de aventură.

Dacă pentru Invictus asociez imaginea unui luptăror în genul gladiatorilor, pentru parfumul semnat de Armani mă duc cu gândul mai degrabă la un bărbat puternic dar dornic de a explora locuri necunoscute, de a-și testa oricând limitele.

Revenind la Olympéa, că m-am luat cu vorba, vreau să vă spun că nu regret nicio secundă achiziția făcută. Când mă dau cu el chiar mă simt ca o zeiță. Este un parfum senzual, foarte feminin, suav. Este ușor dulce dar nu exagerat ci atât cât trebuie. Nu știu de ce dar pe mine mă duce cu gândul la serile de mai când înflorește teiul.

Voi aveți parfumul? Vă place cum miroase?

2 comentarii publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.