Pasapoarte pentru copii

Intru-cat recent am plecat in Bulgaria in vacanta cu cei mici, a fost nevoie sa le facem pasapoarte.

Am decis ca ar fi cazul sa scriu un articol despre acest lucru pentru parintii interesati ca sa stie ca nu e ….atat de negru 😀 cum se asteapta!

Pentru ca decizia noastra a fost din scurt,nu am avut timp sa asteptam 14 zile lucratoare sa fie gata pasapoartele asa ca am facut pasapoarte temporare care au fost gata in 2 ore!

Sa luam totul cu inceputul!

Minorii nu mai pot calatori in strainatate (fie state UE,fie nu) fara pasaport individual. Pentru realizarea pasaportului este nevoie de ambii parinti sau de un parinte si procura de la celalalt parinte (la notariate exista tipizate asa ca nu va faceti griji!).

Acte necesare:

 • certificat nastere copil – copie+original

 • bi/ci ale parintilor – copie+original

 • pasaportul anterior daca este cazul

 • plata taxei la CEC (atentie!!!! sa fie pe numele copilului!!!) in functie de tipul de pasaport ales – 216 ron/pasaport temporar (valabil 1 an) sau 276 ron/pasaport obisnuit (valabil 3 ani) – cei de la CEC cunosc despre ce este vorba si va vor taia chitante exact pentru ce trebuie!

Atentie! Vi se va da un biletel cu ziua si ora cand sa ridicati pasapoartele! Sa mergeti cu tot cu certificatele copiilor la voi pentru ca se mai verifica o data corectitudinea datelor!!!!

Din ceea ce am observat eu,in sala alaturata era un tatic cu pozele fetitelor care se ocupa de pasapoartele lor 😉 Deci,se poate! Ideal: intrebati inainte ca sa va asigurati ca la voi la sectie sunt de acord!

Acum sa va povestesc experienta noastra: am ajuns la Piata Romana (sediul de pe Nicolae Iorga) unde am ramas stupefiati de imensa coada care aproape ca ajungea la poarta! Intrebandu-l pe amabilul portar, am aflat ca acolo trebuie sa stam! Sotul meu nu prea are stare asa ca,evident, ca s-a dus in cladirea alaturata sa intrebe ce si cum de unde s-a intors cu o domnisoara draguta care le-a facut celor mici niste fotografii tare dragute – se pare ca acea coada era pentru ridicara pasapoartelor obisnuite! Fotografiile si completarea actelor au fost gata in 10 minute pentru ambii copii, am primit 2 biletele cu ora cand sa ridicam pasapoartele (nu mai e nevoie de ambii soti ori de prezenta copiilor in acest caz) si gata!

Asa cum am spus, noi am ales sa avem pasapoartele in 2 ore, adica pasapoarte temporare, iar ei s-au tinut de cuvant: in 2 ore erau gata!

Daca doriti sa stiti mai multe informatii despre actele necesare, intrati aici.

Pentru a accesa pagina corespunzatoare judetului/orasului unde locuiti, intrati aici. Pentru Bucuresti, intrati aici (pentru curiosi, da: locuim in afara orasului, nu: nu avem buletinele aici, ci tot in Bucuresti unde avem un apartament).

Calatorie placuta oriunde doriti sa va indreptati pasii 🙂

Despre Antoaneta 2264 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

6 comentarii publicate

 1. sa va fie de bine vacanta, bine ati revenit sanatosi si voiosi. sarumana de informatii, ca eu deja visez la vacanta pentru vara urmatoare tot peste granita, dar zau ca nu m am gandit ca va trebui pasaport pentru copil. uite asa mai adaug niste bani la cheltuiala preconizata. am fost si noi la Nesebar acum 2 ani dar fara Dante. noua ne a placut vacanta in Bulgaria, mult mai relaxant si ieftin.

  • da, ai mare dreptate: mai ieftin,alta calitate…noi mergeam mereu la Mamaia si pot spune ca Nessebar si celelalte statiuni sunt mult deasupra din multe puncte de vedere;pacat ca la noi banii se cheltuie pe mult prea multe,in directii atat de….
   in sfarsit, legat de plecare cu cei mici pot spune ca apar intr-adevar multe lucruri neprevazute si cheltuieli suplimentare asa ca e bine sa discutam intre noi ca sa stim ce si cum 😉

Trackback-uri și pingback-uri 1

 1. Calatoria de la Giurgiu (Romania) la Nessebar (Bulgaria) « pitici dar voinici

Parerea ta/Your opinion

Translate into your language »
Page generated in 0,645 seconds. Stats plugin by www.blog.ca
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: