Peisaj marin

Un proiect foarte interesant care necesita insa un pic de timp si rabdare….rezultatul este extraordinar 🙂

Luati o foaie A4 si asezati-o orizontal; cereti-i copilului sa picteze cu albastru 2/3 din foaie (va reprezenta marea), ajutati-l un pic daca este mic astfel incat sa imite valurile marii: faceti miscari circularii/onduleuri de la stanga la dreapta foii, iar in partea de sus sa picteze cu bleu (albastru deschis-deschis).

Dupa ce se usuca, aplicati iarba de mare decupata din hartie colorata verde (puteti folosi hartie autocolanta verde, carton verde ondulat, iarba desenata si decupata de pe o hartie obisnuita….orice va doriti 🙂 ). Aveti nevoie de caracatite, pesti, meduze…..faceti conturul pe hartie autocolanta colorata/carton ondulat colorat/hartie obisnuita pe care o colorati cum vreti si o decupati……caluti de mare, pietre…..orice va imaginati si va pricepeti sa desenati.

Noi nu avem mare talent la desen, dar am asezat o carticica pentru copii langa foaie si am incercat sa imitam liniile necesare (vointa am avut, talent…..pe acolo pe undeva se vede cat de cat 😀 ) astfel incat sa iasa totusi ceva.

Copiii au lipit toate decupajele pe foaie. Astfel incat lumea marina sa fie reprezentata frumos :).

Referitor la partea de sus: Daria a pictat soarele si norii, dar puteti sa lipiti decupaje sau hartie creponata mototolita….in functie de imaginatie si de materialele disponibile. Am incercat sa „modelam” si o barcuta care pluteste pe apa.

Acum privind in urma ma intreb de ce nu am folosit chiar decupaje din reviste mai vechi :D, ideile vin si pe urma dar….poate mai facem un proiect de genul acesta sa vedem ce iese.

Distractie placuta!

Despre Antoaneta 2264 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

Parerea ta/Your opinion

Translate into your language »
Page generated in 1,155 seconds. Stats plugin by www.blog.ca
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: