pisicile razboinice

Pisicile războinice. În inima pădurii (vol.1) – Erin Hunter (recenzie)

Pisicile războinice – În inima pădurii (recenzie)
de Erin Hunter, Editura Galaxia Copiilor, Grupul Editorial ALL, București 2013,
traducere din limba engleză de Ramona Cordoș

În cazul în care ați ajuns în pană de idei referitoare la lecturile pe care să le recomandați copiilor dumneavoastră, seria Pisicile războinice vă poate scuti de multe probleme, în sensul că sunt atât de multe cărți în mini-serii încât va fi dificil pentru un copil să le termine prea curând.

Mai exact sunt patru mini-serii a câte șase volume fiecare, deci douăzeci și patru de volume în total. Erin Hunter a scris multe alte cărți, peste 80 în total și dacă cineva își va pune întrebarea cum de a reușit această performanță incredibilă, răspunsul este că de fapt Erin Hunter este un pseudonim sub care scriu împreună mai multe scriitoare de cărți pentru copii: Victoria Holmes, Cherith Baldry, Kate Cary, Tui Sutherland, Gillian Philip, Inbali Iserles și Rosie Best. Iată deci de unde vine extraordinara putere de creație!pisicile razboinice

În inima pădurii este prima carte din prima mini-serie, deci din întregul șir de aventuri prin care vor trece pisicile. Dar de ce pisici războinice? E simplu, pisicile de fapt sunt foarte războinice de felul lor, în viața reală, nu doar în ficțiunile pentru copii. Cine nu le-a putut urmări îndeaproape nu știe asta, dar cei care locuiesc la casă și au pisici, au putut descoperi faptul că acestea sunt teribile ca vânători și nemiloase în luptele dintre ele pentru teritoriu și influență.

Ei bine, în seria de cărți despre care vă vorbesc foarte puțin aici, este vorba despre o lume a pisicilor sălbăticite ce trăiesc pe un anumit teritoriu acoperit de păduri și ferme. Este o adevărată societate a pisicilor, organizate în clanuri (patru la număr) ce au lideri și care își dispută mediul în lupte încrâncenate. Deși din vechime au fost stabilite niște reguli pentru buna conviețuire, se pare că unii nu mai sunt dispuși să le respecte.

Roșcovanul, un blând pisoi de casă, nimerește și el în această lume nemiloasă și va avea o ascensiune bazată pe curaj în ierarhia pisicească. El va ajunge să trăiască alături de pisicile din Clanul Tunetului, grav amenințate de cele din Clanul Umbrelor, devenit pe zi ce trece tot mai puternic.

Și asta după ce un vis l-a condus în inima pădurii ca să vâneze un șoarece. Acolo el dă de pisici războinice, care după ceva șovăieli se hotărăsc să-l primească în clanul lor. Numai ca nu-i un lucru simplu să devii războinic adevărat, ci trebuie foarte mult antrenament și hotărâre de a reuși.

Așa cum vă spuneam și despre pisicile din viața reală, luptele dintre ele sunt pe viață și pe moarte, ori ca să răzbești în această lume ai nevoie de abilități excepționale, dar și de tovarăși de nădejde și ceva noroc. Cărțile din această serie am spus că sunt pentru copii, dar pentru copii ceva mai mari, deoarece sunt multe lupte care se termină cu morți de o parte sau de cealaltă a clanurilor care se înfruntă.

Roșcovanul nostru va deveni în curând Labă de Foc, adică un membru cu drepturi depline în clan, unde se va remarca nu doar în lupte, ci și prin inteligența lui. Pisicile nu se înfruntă numai între ele. Mai apar și șobolanii, dușmani de temut ai pisicilor din totdeauna. Dar despre toate acestea și despre multe altele veți afla numai dacă veți citi în prima carte din serie precum și în următoarele.

Cartea, de fapt toată seria Pisicile Războinice o puteți comanda de pe Libris.ro, de unde mi-am luat-o și eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.