Piticul roscat invata….cu Roary

Nu am avut timp sa mai postez in ultima vreme, dar avem diverse activitati despre care va voi vorbi la momentul potrivit 😉

Cand Daria este la gradi’, incerc sa-i organizez un pic si timpul lui Andrei ca sa nu se plictiseasca prea mult si asa am ajuns sa ne jucam cu o revista noua (noua pentru noi 😉 ) – Roary! I-am luat-o strict pentru ca era in perioada cand era innebunit dupa masinuta rosie Roary si cea galbena (nu-i mai stiu numele) pe care le are inca de la 1 an. Am ramas surprinsa cand a inceput sa faca diverse exercitii  din ea despre eu credeam ca nu-s de varsta lui 😉 Stiu ca a mai facut el diverse exercitii din revistele cu Thomas si Fulger McQueen (va voi povesti despre ele treptat)

Astazi va voi vorbi despre cateva jocuri din revista: sudoku (sincer,nu mi-am dat seama ca se va descurca si i-am spus chiar ca inca nu are varsta potrivita … facusem cu el sudoku cu imagini inainte cu vreo 2 saptamani de faza asta cu revista; sudoku cu cifre am facut cu Daria, iar Andrei a asistat la discutiile noastre ;), diferente intre imagini, drumul corect….

Ei bine, a luat carioca si a insistat ca si el vrea sa faca sudoku cu cifre! Incapatanat ca un catar nu a vrut sa cedeze! Eu, ca sa-i demonstrez ca nu stie inca (ce-o fi fost in capul eu! stiu ca nu ma simteam bine si nu ma credeam in stare sa ii explic logica jocului), l-am intrebat direct: daca ai 1,2,4  – ce cifra lipseste? el: 3! Na! Copilul stia si mama era…..masca!!! Am ramas uimita! L-am lasat sa faca tot sudoku (l-am ajutat doar sa scrie cifrele acolo unde nu reusea – le cunoste, insa nu le-a scris pe toate pana acum) si m-am simtit (a nu stiu cata oara) ca o mama ….. care nu fusese prezenta la momentul cand a invatat! La Daria stiu fiecare moment in care invata ceva (sau aproape fiecare), Andrei insa invata totul din mers de la sora lui mai mare si e greu de multe ori sa-mi dau seama cand a sarit etapele pentru ca surprinde cu cate o faza de-asta de ma da gata!

Celelalte jocuri (diferente, drum corect, desenarea masinii…) le-am privit ca pe o bagatela o data ce a reusit sa faca sudoku cu cifre 😀 Dar taceam. Adica,nu eram in stare sa mai zic mare lucru. Il urmaream cu atentie, ii raspundeam la intrebari si il lasam pe el sa preia controlul jocului!

Ma tot intrebam: cand a crescut baiatul meu???? 🙂

Despre Antoaneta 2267 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

2 comentarii publicate

    • sa stii ca uneori o depaseste – cand este vorba de engleza, el pronunta cuvintele corect din prima incercare, Daria are nevoie de exercitiu in plus 😉

Parerea ta/Your opinion

Translate into your language »
Page generated in 0,670 seconds. Stats plugin by www.blog.ca
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: