prietena

Prietena – Teresa Driscoll (recenzie)

Prietena – Teresa Driscoll (recenzie)

De curând, editura Herg Benet a publicat un alt roman semnat Teresa Driscoll, cea care a scris și bestsellerul ”Sunt cu ochii pe tine”. Noul roman se intituleaza Prietena și este descris ca fiind ”un thriller psihologic care iti da fiori”.

Cum de ceva timp sunt mare amatoare de thrillere nu am mai stat pe gânduri și am comandat și eu cartea. M-am gândit că dacă mi-a plăcut primul roman scris de ea și publicat la noi, o să-mi placă și acesta. În plus eram și curioasă să mai citesc și altceva scris de ea.

prietena

Zis și făcut. Doar că, știți voi, uneori socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, vorba zicalei. Așa că nu am apucat să citesc romanul într-o perioadă de liniște. L-am început acum acum câteva săptămâni, chiar la debutul crizei prin care trecem.

De ce spun asta? De ce abia acum public recenzia? M-am gândit mult timp dacă e bine să-mi public părerea sau nu. Citind cartea în momentele acestea de stres maxim, cumva nu am reușit să mă conectez la poveste. Și din cauza asta e posibil să fac romanului o nedreptate.

Mi-ar plăcea să-l citiți și voi și chiar vă recomand să faceți asta și apoi să reveniți cu un comentariu la acest articol ca să-mi spuneți ce părere v-a făcut cartea. Părerea pe care și-o faci despre o carte este relativă și depinde de multe. De gusturile dar și de stările prin care trecem atunci când o citim.

Cred că vi s-a întâmplat și vouă (mie de foarte mult ori mi s-a întâmplat) să nu aveți chef de citit un anumit gen de carte sau să încercați să citiți ceva și să nu puteți din cauza că nu erați în starea potrivită acelui gen sau stil de scriere.

Din păcate romanul de față a reușit să-mi capteze atenția abia spre final. Până atunci mi-a fost foarte greu să intru în poveste și mi s-a părut că nu înțeleg nimic din acțiune și că unele scene au fost scrise fără rost. Dar, repet, l-am citit obosită și stresată. Poate e doar o impresie greșită. Rămâne de văzut după ce îl veți citi și voi.

Despre ce este vorba în Prietena

Romanul debutează cu povestea spusă de Sophie, unul dintre personajele principale ale cărții, care este în tren împreună cu sotul său, la zeci de kilometri departare de casă și de Ben, fiul ei în varsta de patru ani.

Motivul pentru care Sophie este agitată și înspăimântată dar și pentru care este în drum spre casă este un apel telefonic primit de la spitalul în care fiul ei, împreună cu Theo, cel mai bun prieten sunt internați ca urmare a unui tragic accident.

Teo este băiețelul noii ei prietene, Emma care ar fi trebuit să aibă grijă de cei doi copii cât ea e plecată să se întâlnească cu soțul ei pentru a participa la un eveniment.

Pe Emma o cunoscuse întâmplător și s-au împrietenit pe loc, aceasta devenind în scurt timp parte din viața ei în ciuda faptului că era o persoană controversată în micul orășel de provincie în care trăiau. Emma venise recent din Franța și multe nu se știau despre ea. Ba mai mult de atât aceasta pare-se că fusese motivul unei crime odioase din oraș. Nimic însă dovedit. Totul fiind rămas la nivel de zvon neconfirmat și cu dovezi.

Sophie are însă încredere în Emma, își descarcă sufletul în fața ei ba chiar face își planuri de viitor împreună cu ea. Petrec foarte mult timp împreună și își încredințează copii una alteia fără teamă.

Însă acum, în drum spre casă și mai ales după ce a aflat un adevăr crunt care i-a zdruncinat din temelii părerea despre Emma, Sophie este din ce în ce mai convinsă că a greșit având încredere în ea și regretă asta.

Ce poate face însă Sophie în situația asta când e departe de casă? Cum poate face față chinului interior la care este supusă știind că având încredere în Emma e posibil să-și fi condamnat copilul la moarte? Cine este de fapt Emma și care au fost intențiile ei? De ce s-a ajuns în situația ca cei doi copii să ajungă în stare gravă la spital?

Evident că veți afla după ce veți citi romanul. Eu sper doar că am reușit să vă fac curioși să-l citiți în ciuda faptului că nu am putut să-i dau o recomandare de 5 stele.

Aștept părerile voastre despre roman și sper să putem discuta atât pe tema romanului cât și a încrederii în prietenii cunoscuți întâmplător.

2 comentarii publicate

  1. Nu cred ca de vina este perioada. Nici eu nu pot spune ca m-a dat pe spate acest roman. Cam supraapreciat de critici, as putea spune. Nu m-a tinut prea mult in suspans.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.