Proiect de Haloween….FANTOME!!!

Cristina organizeaza concursul saptamanal http://talentedenazdravani.ro/blog/2011/10/18/fantome-plutitoare/ la care evident 😀 ca fiica-mea vrea sa participe „ca sa ma distrez,mami” 🙂

Grupa celor de 3-5 ani trebuie sa faca o fantoma folosind ….talpa piciorului :))

Nu e o gluma, ci e ceva interesant,ingenios as zice: luati o coala de hartie si puneti copilasul sa se urce pe ea cu piciorusele goale (asa ne-am jucat noi toata vara pe asfaltul din fata curtii 😀 ) si desenati conturul lor sau lasati-l sa faca singur conturul (daca face singur totul se va simti mai sigur pe el si va capata incredere de sine 🙂 ). Apoi se decupeaza forma talpilor si ……in functie de imaginatia fiecaruia se realizeaza „proiectul” (asa cum stiti deja la noi „proiecte” desemneaza orice fac piticii!).

Dupa isprava de la ultimul proiect cand biroul meu plin de acte era acoperit cu cartin decupat, lipici, glitter…..(etichetele pentru dulceata 🙂 ), am interzis accesul piticilor acolo! S-au intors spasiti la masa lor, dar entuziasmul le-a revenit cand si-au dat seama ca au liber la ….distractie: au cautat pe la ei prin camere tot felul de chestii ramase de la jucarii rupte (nedescoperite INCA de mine!) si radeau, radeau si aduceau tot mai multe….parca realizau o carte nu o foaie!!! Pana la urma i-am convins sa se limiteze la cateva ca sa nu exagereze, desi ma tenta mult ideea de a-i lasa de capul lor!!! Dar ma si temeam de ce avea sa iasa la final!!!!

Andrei a vrut cu orice pret sa faca la fel ca Daria, nu va mai zic cat s-a distrat cand faceam conturul picioruselor: „ma gadila,mami”. Evident, el face orice face sora mai mare asa ca ….

Daria a ales ca fantomele ei sa danseze printre nori si flori, a folosit o jucarioara de plus ca sa evidentieze fetita-fantoma, baietelul-fantoma are picioruse din hartie autocolanta si „pantaloni” dintr-un nor ramas de la alt proiect (nu arunc nimic din ce ramane de la proiecte, mereu gasesc ceva la care sa le foloseasca piticii voinici!).

Andrei a vrut ca fantomele lui sa „alerge”/zboare asa ca….fetita-fantoma are stele autocolante (se gasesc la hiper-marketuri), baietelul-fantoma are „picioruse” :))….Apropo’, sa stiti ca Andrei a decupat singur, desi face 3 ani in ianuarie! Avem si foarfeci din plastic care sunt pentru el,dar nu-l las singur niciodata pentru ca nu se stie ce ar face daca nu as fi in camera.

(Ca o paranteza, piticii au primit cadou de la o doamna de unde ne tot aprovizionam cu ….de toate! cate o carte cartonata, fiecare carton are cate un proiect: o girafa, un fluture….; se decupeaza partile, se lipesc si iese o „jucarioara” din carton frumoasa, de la aceste seturi avem si foarfeci de plastic!)

Fiecare a ales ca realizeze proiectul pe coli colorate roz/bleu ca sa se vada mai bine „creatorul”….Au lipit stele, soare, nori, flori, gargarite…..in loc de ochisori am folosit niste bilute de la un tren de lemn demontat definitiv si irevocabil de Andrei !!!

Iata ce a iesit la noi:

Incercati si voi?

Apropo’, Daria face un alt proiect in timp ce scriu eu acest articol: face fantome dupa conturul manutelor :)….Cristina ne inspiri !!!!

Despre Antoaneta 2264 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

Parerea ta/Your opinion

Translate into your language »
Page generated in 0,623 seconds. Stats plugin by www.blog.ca
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: