provocări pentru puști geniali

Provocări pentru puști geniali! – recenzie

Provocări pentru puști geniali! (recenzie)
autori Coline Creton și Remy Leglise, ilustrații de Remy Leglise,

traducere din limba franceză de Simona Brînzaru, Editura Corint Junior, București 2021

Am primit recent de la Editura Corint o cărticică absolut… genială, după cum stă scris și în titlul ei. Este o carte pentru copiii de peste 10 ani, plină de jocuri, probleme de logică, enigme și mistere pe care un copil isteț poate și trebuie să le rezolve.

Practic ceea ce copilul a învățat la școală trebuie acum să utilizeze pentru a dezlega enigme și mistere, pentru a rezolva jocuri de logică, dar și pentru a-și consolida cultura generală, la nivelul vârstei lui desigur.

provocări pentru puști geniali

Deoarece cărticica se vrea și reușește pe deplin să fie una al cărei scop este în cele din urmă învățarea, activitățile sunt organizate în trei categorii.

Misterele au fiecare o temă proprie dezvoltată pe patru pagini din carte. Primele trei pagini oferă indiciile , care folosite cu istețime vor ajuta la rezolvarea misterului din cea de-a patra pagină. Așa că toate paginile trebuie citite cu mare atenție și înțelese, căci altfel cum să deslușești misterul?

Provocările reprezintă teme independente și fac mai mult apel la cultura generală. Pentru a trece de ele sunt necesare cunoștințe de matematică, română, limba engleză etc. Acestea nu trebuie să sperie pe nimeni, căci pot fi trecute dacă copilul isteț și genial se străduiește.

În fine, în ultimul capitol din carte, Exploratorul este invitat să se joace și să descopere. De exemplu el este invitat să scrie mesaje „criptate”.

Cărticica este foarte frumos ilustrată, de fapt fiecare pagină este plină de desene care te îmbie să o folosești. Ca și carte de vacanță este excelentă pentru copii, deoarece îi va provoca să învețe jucându-se și să se joace învățând, pe timpul vacanțelor, când gândul picilor este doar la joacă.

Băiețelul meu a fost foarte încântat de ea. El este abia acum în clasa a 5a și, părerea pe care și-a exprimat-o despre carte a fost că aceasta ar fi de fapt potrivită abia la vară când va fi vacanța mare și va mai învăța unele noțiuni despre care încă nu are cunoștință.

Dar să vă mai spun un secret: și părinții se pot folosi de cărțulie, deoarece cu siguranță și ei au peste 10 ani! Nu știu însă dacă sunt sau vor putea fi la fel de geniali ca și puștii sau puștoaicele lor! Cartea o puteți comanda direct de pe siteul editurii (vezi aici) sau de la marile librării online.

Spor la rezolvat mistere!

2 comentarii publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.