Free image from pixabay

Recenzie film: Familia Monstrulescu / Happy Family

A trecut ceva timp de când am scris despre filme de animație așa că azi vă povestesc despre Familia Monstrulescu (aka Happy Family).

Scurt rezumat

Mama, tata, fiica adolescentă, fiul tocilar sunt extrem de nefericiți și nemulțumiți de viețile lor. Din pură întâmplare, mama (Emma) ajunge în atenția lui Dracula care decide să o aibă drept soție. O șantajează pe Baba Yaga să o vrăjească pe Emma ca să devină vampir, dar se întâmplă ceva și vrăjitoarea îi transformă în monștri pe toți membrii familiei. Ei caută o soluție pentru a redeveni oameni.

Părerea mea

Deși mă așteptam (și îmi doream să aibă mai multe scene amuzante), recunosc totuși că esența filmului a fost extrem de interesantă. Cumva ne-a prins la fix…puștiul e roșcat precum Andrei, puștoaica e la fel de aeriană ca Daria, Frank e la fel de ocupat ca tati, Emma e la fel de obosită fizic și psihic …ca mine. Evident, nu toate caracteristicile personajelor ni se potrivesc (nici nu aveau cum!), dar uite că, parțial, totul a fost cam așa cum e la noi.

Au fost câteva scene mai puternice, să zicem. Nu au fost sângeroase, dar am văzut o fetiță de 5-6 ani că se ascunsese în brațele mamei. Sincer, e destul de plictisitor filmul. I-aș da nota 5, dar …pentru faptul că punctează anumite aspecte ce trebuie menționate, îi voi da 7-8:

1.puștiul era bătut de colegi; în momentul în care ajunge un monstruleț, încearcă să își ia revanșa…lecția învățată la final este că bătăușii sunt singuri și singurateci, oamenii se tem și se feresc de ei

2.puștoaica pune mare accent pe aspectul fizic și i se pare că familia ei este îngrozitoare, nu o înțelege, mama face numai greșeli și simte nevoia să o jignească permanent din acest motiv…ați ghicit deja care este lecția

3.tatăl este ultra ocupat și mereu obosit…nop! lecția este alta! aici m-a prins și pe mine pentru că nu mă așteptam la întorsura din condei…lecția din film este că, deși nimeni nu se baza pe el, reușește să îi apere și să le arate cât îi iubește…deci e o lecție pentru ceilalți mai degrabă decât pentru tată (concluzia mea)

4.mama duce pe umerii ei toate problemele familiei și suferă că nu acționează ca un întreg, că nu se distrează împreună…lecția învățată? să se mai relaxeze, să se bucure de clipă, să nu mai fie drastică…

Trailer

Vă las în compania trailerului oficial cu mențiunea că pe net circulă încă un trailer, dar noi nu am văzut acele scene, deși filmul poartă fix aceeași denumire și sunt aceleași personaje!

p.s.: am decis să mergem și la filmul Micul vampir…poate e mai interesant! cel puțin trailerul așa pare!

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

4 comentarii publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.