Free image from pixabay

Recenzie: Le Francais avec Nino (caietul elevului limba franceză primul an)

Ați observat că, de câteva zile, vă tot prezint materiale de lucru pentru copii. Astăzi vă prezint ultimul material achiziționat la limba franceză, adică vă prezint caietul elevului pentru primul an de studiu. Spuneam la începutul postărilor că am fost inspirată și nu prea. De ce am afirmat acel lucru? Dintre toate materialele selecționate de mine, acest caiet mi-a dat de furcă. Concret, am crezut că este un caiet de sine stătător, că nu are nevoie de alt material ca să poată fi utilizat la lecțiile noastre de limba franceză.

Caiet limba franceză

Caietul elevului Le Francais avec Nino l-am comandat pe Libris (costă 12 ron) fără a realiza că este necesar alt material, de data aceasta pentru profesor. Dacă realizam acest lucru, evident căutam și comandam și acel material de limbă franceză.

Ideea este că acest caiet se poate lucra doar folosind manualul profesorului care include și cd audio. Exercițiile sunt nemaipomenite din ceea ce am observat eu. Copiii aflați la început de drum ascultă indicațiile și trebuie să rezolve exercițiile potrivit acestora. Este exact ce aveam noi nevoie, dar e incomplet pentru că nu am știut că e nevoie de celălalt material.

Din punctul meu de vedere, o limbă străină se învață rapid și eficient dacă se discută în acea limbă, dacă copiii exersează pe cărți, dar mai ales dacă au exerciții combinate audio+scris. Acum caut celălalt material pentru a-l comanda pentru că, după ce am studiat eu acest caiet de limbă franceză, copiii pot învăța cuvinte și structuri integrate în contexte specifice de comunicare, iar situațiile prezentate în caiet le atrag atenția. Cu alte cuvinte vor învăța jucându-se.

Recomandare materiale de limba franceză

Cine face ca mine, ca mine să pățească. Vă recomand să studiați bine înainte să comandați. Eu am luat acest caiet, acum voi comanda cartea elevului și caut ghidul profesorului. Vă dau un pont: există și varianta pentru germană, respectiv pentru engleză 😉

Manual limba franceză

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

20 de comentarii publicate

  1. Ceva in engleza ne poti recomanda? sau te axezi pe franceza cu cel mic? Eu as vrea de la anul sa incep cateva lectii cu cea mica in engleza.

  2. Am facut franceza din cl a 2 pana intr-a 12 și daca ma intrebi acum ceva nu mai stiu nimic 🙂 Imi trebuie si mie un asemenea caiet sa imi reamintesc

  3. Interesant, e ideal ca un copil sa invete cel putin 2 limbi straine, franceza nu o stapanesc deloc, si imi pare rau, cred ca de vina sunt profesorii pe care i-am avut.

  4. Este un material bun pentru copii, voi tine cont de recomandarile tale, voi cauta ceva pentru limba engleza, momentan…cand va stapani engleza cat de cat bine, vom trece la franceza 🙂

  5. Nu îmi place franceza. Dar copilului meu incep încă din grădiniță sa ii prezint macar o limbă străină. Consider că dacă nu învață de mic nu îi va place niciodată și nu va găsi ceva interesant in aceea limba

    • De acord cu tine. Eu am lucrat in joaca cu amandoi in limba engleza pentru ca acea limba mi se parea cea mai accesibila. De-a lungul timpului am tot vrut sa le introduc a doua limba straina si am amanat, iar acum regret. Am luat franceza pas cu pas si sper sa ne descurcam onorabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.