Recenzie: Limba franceză - caiet pentru clasa a V-a (L1 și L2)

Recenzie: Limba franceză – caiet pentru clasa a V-a (L1 și L2)

Recenzie: Limba franceză – caiet pentru clasa a V-a (L1 și L2)

Mai am de prezentat două materiale despre franceză așa că sper să le găsiți utile și să vă fie mai ușor să decideți ce trebuie să cumpărați. Astăzi vă prezint un Caiet pentru clasa a V-a (L1 și L2) la limba franceză. Eu l-am luat tot pe baza intuiției, nu am avut habar dacă e bun ori ba.

Ideea a fost că acest caiet este potrivit atât pentru începători, cât și pentru avansați pentru că are două secțiuni distincte cu exerciții special concepute pentru ambele nivele – L1 și L2. Ca să înțelegeți – L1 înseamnă nivel avansat, anul III de studiu, L2 înseamnă nivel începător, anul I de studiu.

Recenzie: Limba franceză - caiet pentru clasa a V-a (L1 și L2)

Despre: Limba franceză – caiet pentru clasa a V-a

Pentru mine, acest tip de caiet se adresează nivelului Dariei de înțelegere așa că nu consider că a fost taman o greșeală să îl comand de pe Libris cu toate că diriginta care e și profesoară de franceză consideră că e un caiet prea avansat. (Am întrebat după ce l-am comandat pentru că vroiam să lucrăm acasă).

Utilizarea caietului mi se pare relativ simplă pentru că orice copil poate să exerseze direct pe el, să se autoverifice (există și rezolvări la Cheia exercițiilor). Din ce am dedus eu, caietul poate fi utilizat și la clasă pentru că se regăsesc tematicile clasice, abordate în toate caietele de acest gen.

Caietul poate fi utilizat de începători, urmând strict exercițiile marcate cu albastru, respectiv de avansați, rezolvând exercițiile marcate cu roșu. De asemenea, există o secțiune comună ambelor nivele L1 L2 marcată cu albastru.

Temele abordate sunt grupate pe capitole: Vocabular (diviziunea timpului, anotimpurile, familia, camera și obiecte școlare), Ortografie (alfabetul, semnele ortografice, vocalele, consoanele, literele), Gramatică (substantiv, articol, adjectiv, pronume, verb), Comunicare (formule de salut, de prezentare, identificarea elementelor spațiului familiar, descriere).

Practic este vorba de un așa numit caiet 2 în 1 pentru că se adresează mai multor nivele de cunoștințe ceea ce mi se pare o investiție foarte bună, o modalitate de a avea la dispoziție informațiile necesare indiferent de gradul de cunoștințe al copilului în ceea ce privește limba franceză.

Recenzie: Limba franceză - caiet pentru clasa a V-a (L1 și L2)

Recomandare: Limba franceză – caiet pentru clasa a V-a

Alături de cele două materiale prezentate zilele trecute – Prima mea carte de limbă franceză și Manualul de comunicare în limba franceză – eu cred că vom face față mai ușor provocării reprezentate de această limbă străină.

Nu știu dacă vom apela curând la un curs organizat la Institutul Francez, vom vedea. Mă tentează să îi înscriu pe amândoi, dar nu știu dacă vom avea timp și de ceva separat.

Prețurile lor nu sunt mari comparativ cu alte cursuri, dimpotrivă m-a șocat ce puțin cer (nu e reclamă, relaxați-vă). Să vedem cum reușim să ne organizăm, să ne mobilizăm. Vă țin la curent.

Mai am de prezentat un material luat tot de la Libris. Să vedem ce părere aveți și despre acel caiet.

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

35 de comentarii publicate

  1. Daca ma crezi, chiar as vrea sa o cumpar. Imi pare tare rau ca am lasat pasiunea mea pentru limba franceza pe locul 2 si nu am explorat-o. Cred ca e un caiet foarte usor de parcurs si cu ajutorul caruia chiar vei invata

    • Daca incepe si Amira sa le foloseasca sa imi dai de stire. Iti trimit linkurile de la materialele pe care le folosim. O parte le-am inserat in articole, restul vor fi inserate in alte articole.

  2. Mi-e rusine ca dupa 4 ani de liceu intensiv franceza, nu mai stiu mare lucru. Mi-am propus sa reiau franceza, am inceput cu aplicatia Duolingo, dar cred că voi căuta câteva carti.

  3. Nu zic ca nu e bun sau ca nu e bine structurat sau atragator, dar nu-mi place ca la fiecare materie e nevoie de 2-3 carti si 4-5 caiete. Se mai plang parintii de ghiozdanele grele. baba comunista din mine zice ca se poate invata franceza si cu un singur manual si cu un caiet dictando in fata.

  4. Super! Imi place ca este usor de invata de pe el si ai raspunsurile la capatul cartii, pentru acei copii ai caror parinti nu ii pot ajuta acasa la teme 🙂

    • Gabriela, orice modalitate care te tine cumva ancorat de exersarea unei limbi straine este buna pentru ca te ajuta sa capeti incredere in tine si sa dobandesti cunostintele necesare pentru a putea vorbi, citi, scrie in acea limba straina.

  5. pare interesant,pe vremea mea altfel se invata franceza,doar cu o profa ce o porecleam frantuzoaica si care ne altoia cu un bat cat catedra de mare dar cine a avut deinvatat a invatat,sper ca in zilele de azi sa nu mai fie la fel si sa fie usor de invatat precum sunt vii si pline de stiinta caietele prezentate!

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Materiale pentru clasa a V-a - caiete, atlase, culegeri și manuale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.