Recenzie: Prima mea carte de limbă franceză + linkuri utile

În urmă cu două săptămâni povesteam pe facebook despre faptul că vom începe să lucrăm și că voi căuta o carte de limbă franceză. Pentru că nu am știut ce să aleg, am mers mai mult pe intuiție. Întrebasem pe un grup ce cărți ar fi indicat să cumpăr, dar am pierdut șirul notificărilor exact când mă pregăteam să comand de la Libris. Așa că…acum veți afla ce am ales bine și ce am ales…parțial bine. Pentru început vă povestesc despre o alegere inspirată 😉 – Prima mea carte de limba franceză

Prima mea carte de limbă franceză

Despre Prima mea carte de limbă franceză

Deși credeam că este o carte de limbă franceză mai degrabă pentru Andrei, am constatat rapid că merge perfect pentru amândoi copiii din două motive: (1) niciunul din ei nu cunoaște o boabă de franceză, (2) stilul e ușor de utilizat. Vă explic mai jos cum se folosește cartea.

1.Utilizare teoretică

Pe foaia din stânga există o imagine reprezentativă pentru tema ce trebuie învățată. Sub imagine, sunt redate propoziții în franceză (coloana din stânga) și traducerea lor în română (coloana din dreapta) care cuprind cuvântul ce trebuie învățat.

La sfârșitul cărții există un carton care se taie pe verticală. Cu ajutorul acelui carton, se acoperă, pe rând, coloanele de cuvinte ori imagini de pe partea dreaptă a cărții.

2.Utilizare practică

Există 15 capitole care abordează următoarele teme: La fermă, În clasă, Atinge-ți capul, În junglă, Cufărul cu haine, O zi la grădina zoologică, Pe stradă, La plajă, Familia mea, E timpul pentru petrecere!, Să cumpărăm jucării!, La bucătărie, La țară, E timpul pentru băiță!, În dormitorul meu.

Fiecare capitol cuprinde între 7 și 9 cuvinte ce trebuie învățate de către copii. În total sunt 130 de cuvinte noi, de bază ce pot fi ușor învățate cu ajutorul imaginilor și propozițiilor simple enunțate de autoarea Claudine Bharadia.

Concret, trebuie privite cuvintele și imaginile, se rostesc cu voce tare cuvintele, de câteva ori. Apoi se acoperă imaginile cu clapeta stângă și se încearcă redarea cuvintelor. Se inversează și se acoperă coloana de cuvinte cu clapeta din dreapta și se rostesc denumirile imaginilor. De asemenea, puteți scrie cuvintele pentru a exersa și acest aspect.

Fiecare propoziție cuprinde cuvintele cheie specifice fiecărei teme care sunt bolduite pentru a fi mai ușor de observat. De asemenea, la finalul cărții găsiți lista completă a cuvintelor utilizate în carte, ordonate tematic și alfabetic.

Recomandare linkuri utile

După ce voi prezenta fiecare carte în parte, promit să scriu un articol cu toate aceste referințe plus câteva linkuri utile.

(1) Momentan, vă sugerez să apelați cu încredere la sursele recomandate pe site-ul Institutului Francez din București.

Adaug câteva linkuri de la niște site-uri pe care încă nu le-am testat, dar mi-au fost recomandate de persoane care le utilizează.

(2) Exerciții audio engleză-franceză – click aici

(3) Exerciții de dicție franceză, grupate pe tematici – click aici

(4) Exerciții audio germană-franceză – click aici

(5) cursuri online pentru copii și adulți (nu doar franceză, ci și alte limbi străine, grupate pe tematici)- click aici și aici

 

Dacă aveți alte recomandări, vă rog să lăsați un comentariu. Mulțumesc!

Sper să vă fie utile articolele despre acest subiect.

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

22 de comentarii publicate

  1. Franceza n-am inteles-o niciodata. Inclin sa cred ca asta s-a datorat profesorilor mei din scoli care nu au reusit sa se faca placuti sau pur si simplu nu mi-a intrat la inima

  2. Multumim pentru linkuri! Jasmine face engleza la scoala si in particular germana. A doua limba straina ( de anul acesta ) este franceza, asa ca…multumim!

  3. Eu am învățat limba franceză în școală, însă nu s-a prea prins de mine. Poate mi-ar prinde bine și mie o carte care să-mi amintească una-alta. Mă gândesc că altfel aș (re)învăța acum o limbă străină.

  4. Sper sa am timp sa incep si eu cateva lectii de engleza sau germana cu cea mica, insa momentan ne chinuim cu pronuntarea corecta a cuvintelor romanesti 😉

  5. Momentan noi invatam engleza. Desi a avut optional si la camin, acum invata sa scrie si i se pare tare greu. Insa am incredere in ea ca va reusi sa invete…tot ce trebuie sa facem este sa scriem si sa rostim cuvintele cat mai des. Cand va trece la limba franceza, vom merge pe materialele recomandate de tine! Pupici!

Trackback-uri și pingback-uri 3

  1. Comunicare în limba franceză (carte+cd)
  2. Limba franceză - caiet pentru clasa a V-a (L1 și L2)
  3. Materiale pentru clasa a V-a - caiete, atlase, culegeri și manuale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.