Recenzie: Ultimul viking – O.G.Arion

Ultimul viking de O. G. Arion reprezinta prima carte dintr-o serie ce se anunta a fi extrem de interesanta – “Nemuritor“.

Layout 1

Pentru pasionatii de carti stil fantasy, seria “Nemuritor” reprezinta ceva binevenit si mult asteptat.

Pentru cei care nu citesc in mod uzual astfel de carti, pot spune ca merita sa incercati acest stil si, mai ales, sa incepeti cu aceasta carte pentru ca e diferita de cele din aceeasi categorie.

Ce aduce nou aceasta carte?

Stilul – pentru inceput – este diferit de cel abordat de alti scriitori. De ce? Pentru ca cititorii afla gradat informatiile fara a fi bombardati cu prea multe detalii la inceput.

Personal, prefer cartile care aduc informatiile treptat. Imi plac autorii care reusesc sa introduca aceste informatii fara a parea ceva fortat, ci in mod subtil, creand impresia ca pur si simplu totul vine de la sine.

Oana Arion are un stil cursiv care nu incarca cititorul cu multe detalii. In cartea “Ultimul viking”, exista cateva paragrafe cu informatii care sunt absolut necesare pentru ca cititorul sa inteleaga cursul ideilor si motivatia din spatele faptelor. Acele paragrafe pot parea obositoare, dar va asigur ca sunt necesare ca sa intelegeti mult mai bine ce se intampla cu personajele.

Informatiile – sunt foarte bine argumentate. Nu cunosteam prea multe lucruri despre vikingi cu exceptia literaturii universale de la orele din liceu, dar aceasta carte m-a facut sa indragesc aceasta civilizatie si sa imi doresc sa descopar mai multe lucruri.

Coperta – desi este un roman de tip fantasy romance, nu are o coperta clasica cu persoane ceea ce mie imi place mult. Consider ca o coperta buna reprezinta exact ce trebuie ca sa atraga cititorul. Legatura dintre titlu, coperta si continut este esentiala. In acest caz, legatura este usor de observat: titlul “Ultimul viking”, coperta care prezinta o corabie vikinga si continutul care face referire la personaje mitologice specifice acestei civilizatii.

Despre ce este vorba in cartea “Ultimul viking”

Cartea “Ultimul viking” debordeaza de umor, transpus in mod elegant personajului feminin principal. Oana Arion aduce in jurul personajului Victoria, care traieste in epoca noastra, personaje mitologice interesante. De fiecare data cand apare un personaj ori o situatie noua, autoarea ne explica legenda ca sa ne ajute sa intelegem mai usor ce urmeaza sa se intample.

Exista scene pentru toate gusturile…..de la scene in care cititorul descopera ce inseamna sa ai propria afacere la scene cu adevarat politiste cand un barbat moare in bratele Victoriei. De la scene de dragoste (fara tenta erotica) pana la scene gen thriller cand Victoria este batuta si muscata.

Nu va dau prea multe idei ca sa nu stric efectul cartii. Pot spune doar ca Victoria se simte atrasa de 3 barbati (fiecare din alt timp, fiecare din alta specie) si ca va ramane cu “Ultimul viking”. De asemenea, voi spune ca, in aceasta carte, creaturile fantastice vin in prezent si aici are loc actiunea.

Ce urmeaza?

Doua lucruri importante sunt pregatite de Oana Arion in colaborare cu Librex.

In primul rand, pe 7 septembrie este lansarea celui de-al doilea volum “Te voi gasi”. Aici trebuie mentionat un lucru: fiecare volum din serie va face referire la alta legenda, la alta civilizatie. Al doilea volum se refera la Irlanda.

In al doilea rand, spre finalul lunii august, primul volum “Ultimul viking” va fi re-editat si va sfatuiesc sa cumparati acea varianta. De ce?

Din acel moment, fiecare volum va include, la final, cateva pagini despre legenda ce a stat la baza crearii acestuia. Spre ex., “Ultimul viking” va cuprinde cateva pagini despre Egill Skallagrimsson – Vikingul!

Ce planuri am?

Sa citesc toate cartile din serie 😉

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Interviu O. G. ARION - Drumul vietii

Tu ce parere ai?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: