Recenzie: Viața mea secretă. Când Ellie a trișat (Jenny Oldfield)

Viața mea secretă. Când Ellie a trișat de Jenny Oldfield

Pentru că încă este vacanță, iar cărți cu subiect mai greu a tot citit, Daria a dorit ceva ușurel, amuzant care să o facă să se relaxeze. Din pură întâmplare am găsit această cărticică pe site-ul Editurii All și am decis să i-o comand. A fost așa cum mă așteptam: scurtă, amuzantă, tip jurnal, despre o puștoaică care trăiește intens fiecare chichiță etc.

 

Nu este prima dată când citește ceva lejer, cred că nici ultima dată. O înțeleg. Creierul are nevoie de relaxare din când în când. Nu poți să îi furnizezi doar informații grele, mai trebuie și ceva care să te amuze, la care să simți că te regăsești cumva, parțial măcar. A mai avut cărți din colecția Party Girl de la Editura All. De obicei, le dăruiește prietenelor.

Viața mea secretă.Când Ellie a trișat  este scrisă de Jenny Oldfield, o autoare britanică despre care puteți citi mai multe aici. În principiu, autoarea are multe cărți pentru copii, care includ, mai ales despre cai. Această carte face parte din colecția My Little Life dedicată unei fetițe pline de entuziasm, pasionată de horoscop, dornică să trăiască viața la maxim care scrie într-un jurnal absolut tot și când spun absolut tot înseamnă că cerul s-ar nărui dacă cineva ar citi ce a scris ea 😉

Dacă doriți să vă relaxați, click aici. Alegeți imaginile care vă plac, printați-le și colorați-le 😀

La final, aș dori să precizez ceva. Sunt mulți părinți care uită cum era când erau ei copii/adolescenți. Le cer marea cu sarea propriilor copii, uitând că aceștia au nevoie de relaxare, să râdă, să se bucure de fiecare clipă. Nu sunt de acord să citească ceva peste nivelul ei de vârstă, dar nici nu o oblig să citească ceva doar ca să …ce? Nu obții nimic dacă interzici, dacă obligi.

Doar o mare dorință de libertate, de a fugi, de a se ascunde. Este bine că dorește să citească. Este alegerea ei ce dorește să citească. Este la vârsta când se apropie de (pre)adolescență și trece de la o stare la alta, de la fericire la tristețe, de la bucurie la furie etc. Sper ca anii care vin să fie blânzi cu noi 😀

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

12 comentarii publicate

  • Amândoi știu să citească de când erau la grădiniță. Daria e cea pasionată de cărți (în clipa de față citește „Minunea” de R.J.Palacio). Are momente când nu vrea să citească (e obosită de la școală ori fără chef), dar are momente când o iei cu greu de lângă o carte. De obicei, recuperează tot în vacanța de vară când devorează rafturi întregi de cărți. Andrei citește dacă are chef. De anul trecut, la noua clasă, a descoperit că este club de lectură. Pentru că citesc toți copiii, a început și el să citească mai mult (a se înțelege că a citit mai multe cărți/o perioadă de timp comparativ cu alți ani). El preferă cărțile cu umor negru, dar la noi nu prea există o piață de carte pentru copii așa că se mulțumește cu ce prinde. În rest, citește ce e la clubul de lectură ori pe la Daria prin bibliotecă. Le cumpăr cărți dacă vor ceva anume (Andrei a cerut să îi iau Academia de părinți, după ce citise Controller-ul de oameni).
   Nu îi oblig pentru că nu aș obține nimic. Avem o înțelegere referitoare la împărțirea timpului școală/teme-joacă-laptop/tabletă-lectură. Andrei e genul de băiat pasionat de tehnologie. Dacă l-aș lăsa la laptop, ar fi în stare să stea toată ziua fără să mănânce ori să bea apă. Deci…trebuie niște limite și reguli impuse ca să evităm niște probleme de sănătate.

 1. E bine că citește. Punct. Sunt copii care resping din start ideea de a citi o carte. Recunosc că anul acesta Lucas al meu nu prea a citit, dar nici eu nu am insistat. Nu vreau sa o ia ca pe o obligație. 🙂

  • La Andrei la clasa se citește. Dacă ar fi după el, probabil că ar citi din 3 în 14 ca să zic așa. Are momente când îți alege singur o carte, dar mai des ar evita să facă acest lucru.
   Nu îl oblig, dar avem o mică înțelegere referitor la împărțirea timpului lui liber.

    • Oh, nu comentează deloc! Asta e clar. Dar acum are preferințe. Deși avea cam 5 cărți dacă îmi aduc eu bine aminte, a preferat altceva…deja își diversifică gusturile. Dariei nu i-a plăcut Emil și detectivii și a refuzat să o citească. Andrei a vrut să o citească (de fapt, asta citește în clipa de față). Deci…au gusturi diferite. Important e că citesc totuși ceva…vedem mai târziu cum e…când vor mai crește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.