sărutul trădării

Sărutul trădării (Cronicile celor rămași #1) – Mary E. Pearson

Sărutul trădării (Cronicile celor rămași vol.1) – Mary E. Pearson

De curând a apărut la editura Leda Edge un prim volum dintr-o altă serie fantasy pentru și cu adolescenți. Este vorba despre Sărutul trădării, primul volum al seriei ”Cronicile celor rămași”, scrisă de autoarea Mary E. Pearson, încă necunoscută la noi.

Am ezitat destul de mult să comand acest prim volum pentru că sunt pățită cu alte serii la care au apărut restul volumelor foarte târziu și fie nu am mai reușit nici acum să le mai citesc, fie le-am citit și tare greu mi-a fost să reintru în poveste.sărutul trădării

Însă am auzit lucruri bune despre Sărutul trădării și, cum cealaltă serie Sărutul câștigătorului se numără printre preferatele mele, am călcat pe promisiune și am comandat-o. Fie ce-o fi mi-am zis. O citesc și văd eu după aia.

Mă gândeam că poate nu o să-mi placă așa de mult și nu o să-mi pară rău că nu este publicată deja toată seria. Și, la începutul cărții chiar am zis că, uite, nu am gândit rău, că nu e mare lucru de capul ei. Mi s-a părut puțin banală, prea copilăroasă, prea clișeică și parcă fără niciun înțeles.

Dar, cum sunt pățită și știind că este vorba despre o serie, am fost sigură că lucrurile se vor schimba dupa primele 100 de pagini. Că așa se cam întâmplă la multe serii. Cel puțin nu e prima dată când eu pățesc asta, adică să nu mă prea impresioneze romanul de la început și apoi să-l îndrăgesc.

Așa a fost și în cazul ăsta și, când am ajuns la ultima filă din carte am fost foarte supărată pentru că nu am și continuarea. Când era mai interesant și când începusem și eu să urmăresc cu sufletul la gură povestea, când am început în sfârșit să îndrăgesc personajele principale…. gata, s-a terminat. De ce există serii???? De ce nu se publică toate volumele deodată??? În fine… hai să vedem despre ce e vorba în carte.

Despre ce e vorba în Sărutul trădării

Pe scurt si schematic: avem 3 personaje principale: Lia, Rafe și Kaden. Lia sau Jezelia cum e de fapt numele ei dat la naștere, este o prințesă nevoită să accepte o căsătorie de conveniență, căsătorie care ar ajuta cele două regate vecine să trăiască în pace și în același timp să creeze o alianță care ar putea pune capăt războiului cu barbarii din ținutul Vandei.

Lia însă nu prea este de acord cu acest mod de a-i fi controlată viața. Ca orice fată de 17 ani visează la o căsătorie din dragoste și nu din interes. Așa că fuge din palat însoțită de Pauline, slujnica ei credincioasă. Pleacă departe de palat, într-un orăsel liniștit din sudul regatului și se ”angajează” la un han pentru a servi la mese.

Dar, să nu credeți că fapta ei este trecută cu vederea. Prințul cu care trebuia să se căsătorească pleacă după ea s-o caute dar, în același timp, pe urmele ei vine și un asasin plătit, angajat de barbari și trimis s-o omoare tocmai pentru a fi siguri că alianța contra lor nu se va realiza.

Culmea e că aceștia doi ajung să se îndrăgostească de Lia așa încât prințul nu mai vrea răzbunare și nici asasinul nu mai vrea s-o omoare. Întrebarea este, însă, de cine se va îndrăgosti Lia. Pentru că, da, se va îndrăgosti de unul dintre ei. Nu o să vă spun cine e Kaden și nici cine e Rafe. O să aflați asta singuri la fel cum o să aflați și de cine se va îndrăgosti prințesa noastră.

Vă mai zic doar că, dacă la început poate o să vi se pare puțin siropoasă povestea, prea clișeică, nu renunțați. Citiți mai departe pentru că veți avea o surpriză plăcută. Veți afla nu doar cum stă treaba cu îndrăgostitul prințesei ci și cine este ea de fapt. Veți avea parte de multă aventură și suspense care vă va ține cu sufletul la gură până la final. Și vă garantez ca la final o să vă vină să trimiteți un mesaj editurii ca să întrebați cât de repede vor traduce și celelalte 2 volume.

Părerea mea despre Sărutul trădării

În mare cred că v-ați dat seama din ce am scris la până acum că mi-a plăcut mult romanul și că abia aștept să se publice și celelalte 2 volume (este vorba despre o trilogie). Deși la început Lia nu mi se părea cine știe ce, nu mă împresionase cu mare lucru, pe parcurs am început să o îndrăgesc din ce în ce mai mult.

Mi-a plăcut evoluția ei, felul în care a știut să lupte pentru viața ei, cum a reușit să înțeleagă și să-și accepte destinul. O să vedeți voi singuri de ce spun asta. Nu vreau să vă dau prea multe detalii.

Mi-a plăcut și de Kaden și de Rafe deși, la fel, inițial nu prea aveam o părere bună despre ei. Apoi, spre final cumva parca inima mea era împărțită, ba aș fi ținut cu Rafe, ba îmi era drag Kaden. Complicat, deși cllișeic fiind vorba de un triunghi amoros.

Acestea fiind zise (pardon, gândite) i-am dat cărții 4 steluțe pe Goodreads. Am penalizat-o cu o steluță pentru prima jumătate care nu prea m-a impresionat. Însă am așa, o presimțire că volumului 2 o să-i dau 5 steluțe din 5. Doar să fie publicat mai repede.

Voi ați citit cartea? Cum vi s-a părut povestea? Dar stilul autoarei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.