transforma lectura într-un obicei

9 sfaturi utile pentru a transforma lectura într-un obicei, în noul an

9 sfaturi utile pentru a transforma lectura într-un obicei, în noul an

Fără îndoială, pentru mare parte dintre noi, luna ianuarie a fost luna rezoluțiilor. Însă chiar dacă am trecut de jumătatea ei, nu este prea târziu să îți setezi și alte obiective pentru 2018.

Și dacă cititul nu a fost unul din aceste planuri vreau să îți vin astăzi în ajutor și-ți prezint câteva sfaturi utile pentru a-ți mări volumul de lecturi noi, în anul abia început.

transforma lectura într-un obicei

Sfaturi utile pentru a transforma lectura într-un obicei, în noul an

 1. S-ar putea ca pentru tine să conteze crearea unui spațiu relaxant, liniștit, fără distrageri, în care sa poți citi de unul singur. Învață sa pui telefonul pe silent, sa îl deconectezi de la internet sau chiar sa îl închizi, pentru câteva clipe.

 2. Pentru alții însă, pot să ajute grupurile de lectură, care te motivează sa te ții de acest obicei bun.

 3. Anul 2018 s-ar putea să fie și anul în care diversifici mai mult – alege să descoperi și alte genuri și alți autori!

 4. Încearcă sa citești despre subiectele de care ești atras sau interesat. Îți va fi mai ușor sa te concentrezi la aceste lucruri și vei putea să transformi această acțiune într-un obicei.

 5. Dacă nu știi către ce tipuri de cărți sa te îndrepți, aloca-ți un timp pentru a citi review-urile. Alege fie librăriile online, fie blogurile de specialitate, ce abundă în recenzii de cărți. Evident că găsești și la mine pe blog o grămadă de recenzii care te pot ajuta să iei o decizie.

 6. Ai un abonament la bibliotecă, nu e așa? Acum este momentul sa îl reînnoiești și să descoperi și alte tipuri de lecturi – în plus, nu trebuie sa investești bani.

 7. Dacă ești activ și pe Instagram, urmărește postările grupate sub ”umbrela” hastagului #bookstagram unde găsești recomandări de recenzii și fotografii cu cele mai noi cărți.

 8. Fă-ți un cont pe Goodreads, dacă înca nu ai unul, pentru a ține evidența tuturor lecturilor din acest nou an (și din perioada ce urmează, desigur). După ce termini o anumită carte, site-ul îți va recomanda titluri similare – așadar, va face o parte din muncă, în locul tău.

 9. Încearcă să faci aceste lucruri din plăcere, nu din obligație. Nu fii prea exigent cu tine și fii deschis la schimbări și diversificări. A, și să nu uit! Ia în calcul și carțile audio sau electronice.

Chiar dacă o mare parte din oamenii societății de azi consideră cititul un lux, în această lume grăbită și supra-tehnologizata, alege să transformi lectura într-un obicei! Cu siguranța, vei avea doar de câștigat.

Tu ce alte sfaturi ai putea adauga listei de mai sus? Lasă un comentariu mai jos și continuam discuția acolo! Chiar mi-ar fi de folos să aflu părerile voastre.

2 comentarii publicate

 1. Pe mine ma enerveaza goodreads ala ca imi pun cartile acolo, ii zic ca le-am citit si nu le salveaza. Nu stiu ce are. Cat despre citit in sine, stau bine, sa stii. Am bifat 6 carti in luna ianuarie. Mai grav e ca nu am avut timp sa scriu despre toate, asa cum as fi vrut.

  • Pai cum sa nu le salveze? Hm… cred ca faci tu ceva gresit. La mine functioneaza bine doar ca.. nu am mai reusit sa citesc pe cat am vrut 🙁 De data asta mi-ai luat-o inainte :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.