se poartă salopeta

Și anul acesta se poartă salopeta

Și anul acesta se poartă salopeta

Am așteptat ca de fiecare dată și ca fiecare om venirea primăverii, care… a venit normal ca în orice an. Am început să scot din dulapuri hainele mai subțiri, dar încă diminețile sunt răcoroase și nu pot spune că am renunțat de tot la hainele mai groase, de iarnă. Însă mi-am pus și problema, așa cum fiecare femeie și-o pune mereu: oare ce o să mai fie la modă anul ăsta în sezonul cald?

Am aflat că se mizează pe revenirea cu succes a unei piese vestimentare care a mai fost la modă și pe care, din păcate, eu nu o posed încă: salopeta. Apărută în anul 1792 ca piesă vestimentară de protecție, salopeta a evoluat de-a lungul timpului. La început salopeta era de fapt o pereche de pantaloni mai largi, pentru a fi luați deasupra hainelor militare.salopeta

Abia la 1891 apare salopeta așa cum o știm ca și model în zilele noastre. A apărut odată cu era industrială, pentru că a fost ceea ce este și acum în cele mai multe cazuri: echipament de protecție.

Era purtată tot peste hainele obișnuite de lucru, dar în perioada verii, din cauza căldurii, muncitorii au început să o poarte fără altceva, ca piesă de îmbrăcăminte de sine stătătoare. Deja pe la 1900 era universal răspândită peste tot acolo unde se muncea, fiind adoptată nu doar de către bărbați, dar și de către femei.

Nu a mai trecut mult și salopeta „a ieșit” din fabrici și uzine pe stradă, ca piesă vestimentară purtată în viața de zi cu zi. De ce s-a întâmplat asta? Pentru că salopeta este foarte comodă și oricine se poate simți bine în ea.

Dacă vreți să vă convingeți de multitudinea de modele, culori sau formate, o simplă căutare pe internet poate fi de ajuns. Pentru a avea acces la foarte multe informații, căutați sexy jumpsuits for women, așa cum am făcut și eu când am descoperit salopetele pe care le vedeți în poze.

Mă gândesc, și sper să fiți și voi de acord cu mine că, pentru a purta o salopetă nu contează vârsta sau sexul. Salopeta poate fi purtată de copii, băieței și fetițe, de tineri, dar și de persoanele mai în vârstă, bărbați sau femei, în aceeași măsură. Am sau nu, dreptate?

O salopetă este în primul rând deosebit de comodă, așa cum am mai spus și te ajută, cum nu poate nici o altă piesă vestimentară, să „ascunzi” micile imperfecțiuni ale corpului. Puțină „șunculiță” depusă pe ici pe acolo, pe fese, pe șolduri sau pe burtă, „dispare” imediat într-o salopetă frumoasă în care te simți excelent.

Salopeta se poate asorta cu o cămașă sau cu un tricou, pe care le puteți alege tot de pe Cicilookshop, din categoria women’s t shirts. Ba mai mult decât atât, salopeta este foarte versatilă și se poate purta și în serile mai răcoroase de la sfârșitul verii, sau în zilele de toamnă, dacă alegi „să pui” dedesubt un pulover subțire, de exemplu.

Această versatilitate este valabilă și în privința încălțămintei, deoarece poți asorta cu salopeta cam orice, de la sandale pe timpul verii, până la ghete în sezonul rece. Între acestea se pot încălța și pantofi sport, saboți, sau chiar cizmulițe, depinzând totul de gusturi.

Vouă vă plac salopetele? Le aveți în garderobă?

2 comentarii publicate

  1. eu recunosc ca nu am nicio sapoleta pentru ca nu stiu ce m-ar avantaja, avand in vedere ca silueta mea nu e tocmai una ok. In schimb, imi plac salopetele si in special cele de vara. Sa fie scurte, dar nu cat sa poate fi confundate cu chilotii, daca ma intelegi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.