Sigur.Info

Cititorii obisnuiti stiu deja despre implicarea noastra in campaniile derulate de Parintii Clujeni , despre sustinerea grupului de mamici din Sibiu sub coordonarea celor de la Cresa Clopotzel in vederea strangerii de jucarii/hainute pentru copiii institutionalizati, despre faptul ca sprijinim campania Sa Pastram Romania Curata a celor de la Umbrela Verde, am organizat si un concurs pentru Editura Cartea Copiilor in urma caruia 4 copii au intrat in lumea frumoasa a basmelor si a copilariei pline de vise si dorinte.

Astazi va voi vorbi despre o campanie care se deruleaza la nivelul intregii tari, se adreseaza atat copiilor, cat si parintilor: campania Sigur.Info! Sunt convinsa ca mult stiu deja despre ce este vorba, dar, pentru ca este un subiect dedicat copiilor de toate varstele, dati-mi voie sa va povestesc totusi cate ceva si sa-i informam si pe cei care nu cunosc detaliile despre aceasta campania extrem de importanta pentru siguranta copiilor nostri 🙂

Inca din 2008, s-a format un consortiu (Salvaţi Copiii România – Coordonator national, FOCUS – Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual si Positive Media) care a initiat Proiectul Sigur.Info. Acesta  face parte din programul comunitar multianul de promovarea a utilizarii mai sigure a internetului si a tehnologiilor on-line, Safer Internet Plus, de catre copii.

Bine-bine, partea teoretica este aceasta, dar partea practica veti intreba? Inainte de toate trebuie sa stiti ca Proiectul este structurat pe 3 componente principale:

1)  Activitati de constientizare si de promovare a principiilor unui Internet mai sigur.

2) O linie de consiliere (Helpline), pentru probleme şi conţinut dăunător întâmpinat pe Internet.

3) O linie de raportare (Hotline), pentru raportarea continutului ilegal intalnit pe paginile web romanesti.

Exista mai multe centre de voluntariat in intreaga tara cu ajutorul carora se urmareste sa se:

  • creasca gradul de conştientizare privind pericolele şi beneficiile mediului online
  • gestioneze o linie de consiliere şi o linie de raportare ca punte civile de contact, disponibile gratuit grupurilor ţintă.
  • puna la dispozitia publicului larg informaţii, resurse şi uneltele necesare pentru crearea unui mediu mai sigur şi mai responsabil pe Internet.
  • armonizeze legislaţia romaneasca şi procedurile de lucru cu tendinţele europene în domeniu, prin colaborare cu organismele de stat, private şi non guvernamentale.

Ideea este ca e nevoie de cat mai multi voluntari care sa ii ajute pe copii (indiferent de varsta) sa inteleaga care sunt pericolele navigarii pe internet, dar sa cunoasca si modul in care se pot proteja (aici intervin si campaniile destinate parintilor care au ocazia sa primeasca gratuit diverse programe  prin care sa protejeze calculatorul folosit de cei mici de anumite programe/persoane rau-intentionate).

De asemenea, exista un Blog al Proiectului Sigur.Info unde puteti discuta/afla multe, de asemenea site-ul contine multe articole, link-uri utile, rapoarte detaliate ale activitatii desfasurate, evenimentele care s-au desfasurat/urmeaza sa se desfasoare…….aveti ce invata si aveti posibilitatea de a actiona pentru a va putea proteja copii si a-i invata cum sa se protejeze singuri 🙂

Intrati pe site daca aveti o intrebari/probleme, daca vreti sa va documentati…..si veti gasi cu siguranta tot ce trebuie si mai mult decat v-ati astepta 🙂

Sa facem Internetul mai sigur pentru copiii nostri Logo

Despre Antoaneta 2257 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

Parerea ta/Your opinion

Translate into your language »
Page generated in 0,619 seconds. Stats plugin by www.blog.ca
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: