societatea trandafirului

Societatea Trandafirului (Tinerele Elite #2) – Marie Lu (recenzie)

Societatea Trandafirului (Tinerele Elite #2)
– autor Marie Lu, editura Leda Edge, 2018 –

Societatea Trandafirului este volumul 2 al seriei Tinerele Elite, scris de Marie Lu, și despre care v-am vorbit deja pe blog, AICI. Există și un volum 3, ”The Midnight Star”, care nu a fost încă tradus la noi. Sper totuși ca anul viitor, editura Leda, cea la care au fot publicate și primele 2 volume ale seriei, să traducă și acest volum final.

Tinerele Elite este o serie fantasy încadrată și la genul young adult. Nu este însă un fantasy prea ”light” ci mai degrabă poate fi catalogat în categoria ”dark fantasy”. Cel puțin acest volum 2 mie mi s-a parut ceva mai ”întunecat” decât primul.

societatea trandafirului

Eroina principală a seriei, Adelina Amouteru, ai zice că este mai mult un antierou. Ea este fascinată, atrasă de emoțiile negative de unde își și alimentează puterea.

Ba ajunge chiar să omoare fără probleme și chiar cu unele urme de plăcere. În plus, ambiția ei de a deveni regină este din ce în ce mai mare și face orice pentru a realiza acest lucru.

Despre ce este vorba în Societatea Trandafirului

Pentru cine a ajuns până aici dar nu știe despre ce este vorba în această serie îi recomand să citească prima recenzie. Banuiesc, totuși, că dacă ești interesat să afli detalii despre ce se întâmplă în volumul 2, l-ai citit deja pe primul și știi unde a rămas povestea.

Știi deja că Adelina l-a ucis, din greșeală pe Enzo și că a fost alungată, îndepărtată din rândurile Tinerelor Elite de către noul ei lider, Raffaele. Rămase fără Enzo, vânate de inchiziție, Pumnalele se retrag în regatul Beldain unde speră să-și refacă forțele și să pună la cale detronarea reginei din Kenettra, recent înscăunată.

Adelina, pe de altă parte, se retrage, împreună cu sora ei, Violeta, în Merroutas. Aici ele sunt în căutarea unor alte elite cu puteri deosebite și speră să-și facă propria lor grupare cu ajutorul căreia să lupte împotriva lui Teren Santoro, inchizitorul din Kenettra dar și a Pumnalelor pe care acum Adelina le consideră dușmani.

În Merroutas ele reușesc să dea de urma unui alt celebru malfetto, Magiano. Acesta are o putere deosebită, aceea de a imita puterile celorlalți malfetto lângă care se află. Însă este foarte greu de convins să li se alăture.

Pentru a face asta, ele trebuie să treacă un fel de test din partea lui, test pe care Adelina reușeste să-l treacă doar că va ucide iar cu toate că ar fi putut împiedica acest lucru.

Totuși ea reușește să-l convingă pe Magiano să fie de partea ei și formează o nouă societate, Societatea Trandafirului și îți formează propria ei armată formată din mercenari conduși de un alt fost membru al Tinerelor Elite.

De partea cealaltă, Raffaelle o are alături pe Maeve, regina regatului Beldain care este ea însăși o malfetto. Puterea acesteia este una deosebită. Ea are capacitatea de a aduce la viață pe cineva mort.

Cei doi pun la cale învierea lui Enzo și înlăturarea de la putere a reginei din Kenettra care este și sora lui Enzo. Odată înlăturată de la putere, coroana i-ar reveni lui Enzo. Doar că acesta ar fi un fel de zombi legat de Raffaele care îl va putea comanda cum dorește.

Deși inițial acesta nu acceptă ca Enzo să fie readus la viață în acest fel, până la urmă cedează și pleacă împreună cu restul Pumnalelor și regina Maeve în Kenettra pentru a pune în practică planul lor. Readucerea la viață a lui Enzo poate să aibă loc doar în locul în care acesta a murit.

În același timp, Adelina, cunoscută acum sub numele de Lupul Alb, împreună cu mica ei grupare, Societatea Trandafirului, se îndreaptă și ei spre capitala Kenettrei cu gânduri de răzbunare.

Doar că planurile i se schimbă puțin în momentul în care află ce pun la cale Pumnalele și își propune să facă în așa fel încât nu Raffaele să fie la locul învierii prințului Enzo ci ea însăși, legându-l în felul acesta pe Enzo de ea.

Va reuși Adelina să facă acest lucru? Vor reuși Pumnalele să o detroneze pe regină și să-l pună în loc pe Enzo sau va reuși Adelina să fie noua regină a regatului Kenettra? Rămâne să aflați asta din carte pe măsură ce o citiți.

Părerea mea despre Societatea Trandafirului

Îmi place mult cum scrie Marie Lu. Mi se pare un scriitor cu foarte multă imaginație. Și scrie bine nu doar fantasy ci și science fiction. V-am vorbit deja, pe celălalt blog despre primul volum din Warcross (vezi aici recenzia) care mi-a făcut cunoștință cu Marie Lu. Vă spuneam atunci că mi-a făcut o părere foarte bună și am trecut-o pe lista autorilor preferați.

Deși nu sunt prea încântată de romanele ”dark” și le cam evit, seria Tinerele Elite face o excepție. E cumva o serie contradictorie. Adelina Amouteru este un personaj întunecat dar complex. Cumva ea luptă cu partea intunecată să o controleze. Luptă cu ea însăși să nu cadă pradă forțelor întunecate care constituie de fapt sursa puterii ei deosebite.

E foarte interesanta lupta Adelinei pentru a nu lăsa răul să o cuprindă. Cumva, dacă stai bine și te gândești, această luptă se dă în fiecare dintre noi.

Mi-a plăcut mult și relației cu sora ei, Violeta, care i-a stat alături până la final încercând s-o ajute să nu devină o peersoană rea. Ce s-a întâmplat la urmă o sp descoperiți singuri. Eu sunt tare curioasă cum o să continue povesstea în volumul 3 și dacă Adelina va reuși să stea departe de răul care vrea s-o acapareze. Sunt curioasă cum va continua relația ei cu Enzo dar mai ales cu Magiano care pare îndrăgostit de ea. Rămâne de văzut…

Societatea Trandafirului precum și primul volum al seriei, Tinerele Elite, pot fi comandate direct de pe site-ul editurii (vezi aici) sau de la marile librării online (vezi aici).

Voi ați citit cele 2 volume ale seriei? Cum vi s-au părut?

4 comentarii publicate

  1. Pentru că stau foarte prost cu răbdarea si m-am enervat destul de mult așteptând să apară volum din serile și trilogiile citit anterior, momentan mi-am propus să evit tot ce înseamnă serii de cărți.

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Wildcard (Warcross #2) - Marie Lu (recenzie) - SoftBlog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.