Omul Păianjen

Super-puterile lui Spider-Man sunt și ale tale

Vine zilele trecute fiu-meu la mine și îmi zice că el nu vrea să meargă la țară, la bunici în vacanța de iarnă. Renunță la derdeluș și la distracția cu prietenii pe care îi are acolo pentru că vrea neapărat să meargă pe 28 decembrie 2018 la cinema.

Cică a văzut el un trailer pe Youtube și de acolo a aflat că pe 28 decembrie are loc premiera filmului de animațieSpider-Man: Into The Spider-Verse” sau mai pe românește, ”Omul-Păianjen: În lumea păianjenului”.Omul Păianjen

Ce pot face? Nu am cum să-l refuz. Spider-Man este super-eroul lui preferat deși nu a văzut niciun film cu el până acum. Doar filmulete scurte pe Youtube si ceva jocuri. Însă știe despre super-puterile lui și despre cum se folosesc pentru a face bine.

Am căutat și eu, pe net, trailerul de la viitoarea premieră și am văzut că acum nu este vorba despre un film artistic ci despre unul de animație. Este prima animație din seria Spider-Man și una dintre cele mai așteptate lansări ale anului.

”Omul-Păianjen: În lumea păianjenului” – un film pentru întreaga familie

Chiar dacă e animație, ”Omul-Păianjen: În lumea păianjenului” pare a fi un film pentru întreaga familie. Are aventură, multă acțiune și poate fi încadrat la categoria filme SF pentru că de data asta ni se prezintă o altă viziune a clasicului univers Spider-Man.

Practic, producătorii aduc împreună două personaje, îndrăgite de public, identice ca și super-puteri (puteri de Spider-Man), dar care aparțin unor universuri total diferite. Universuri virtuale, evident. Așa că în film îl vom regăsi pe ”bătrânul” Peter Parker luptând împreună cu mai tânărul Miles Morales pentru a salva lumea. Mai mult de atât, veți vedea că există și alte personaje cu super-puteri de Spider-Man, fiecare aparținând propriului său univers.

Mi s-a părut tare interesantă ideea producătorilor de a crea o versiune SF, așa că am cedat rugaminții fiului meu și am hotărât că vom merge cu toții, pe 28 decembrie, să vedem premiera filmului ”Omul-Păianjen: În lumea păianjenului”.

Cu super-puterile mele de Spider-Man

Gândul la viitoarea reîntâlnire cinematografică cu Spider-Man m-a făcut chiar să-mi imaginez cum ar fi dacă și eu aș avea pentru o zi super-puterile lui: forță, viteză, agilitate, rezistență, reflexe supraomenești, abilitatea de cățărare pe diferite suprafețe, putere de vindecare rapidă prin regenerare, abilitatea de a trage cu corzile lui din pânză de păianjen orice obiect etc.

Da, știu, odată cu marile puteri vin și marile responsabilități, după cum i-a spus lui Parker unchiul său, înainte de a muri. Dar sunt sigură că aș avea puterea să mi le asum și să le folosesc ca atare.

Mi-ar plăcea să am la dispoziție un super accelerator care să mă teleporteze în universul paralel în care mă regăsesc eu, cea de acum câțiva ani, cea de la vârsta adolescenței. Să mă pot întâlni față în față cu mine, cea de atunci.

Aș vrea să mă ajut să mă schimb, să învăt să am mai multă încredere în mine, să am curajul de a-mi afirma personalitatea. La fel aș face și pentru colegii mei. Noi am fost o ”generație de sacrificiu”, crescută în restricții și privațiuni. Nu am fost lăsați să ne afirmăm personalitatea și felul de fi.

Adevărata putere nu este totuși cea fizică, ci mai degrabă, a fi puternic înseamnă a fi încrezător în propriile forțe, a avea curajul de a fi tu însuți, de a fi diferit, de a-ți afirma personalitatea. Iar Spider-Man este un model de urmat în acest sens.

Generațiilor actuale nu le lipsește libertatea de exprimare, însă cred că cine ar avea super-puterile lui Spider-Man ar putea lupta împotriva fenomenului de bullying din școli, pe care eu îl văd ca pe o libertate prost înțeleasă.

Super-puterile lui Spider-Man sunt și ale tale

Cu puterile lui Spider-Man se pot face multe lucruri bune. El este eroul care luptă împotriva corupței, a infractorilor de tot felul. Dar eu mai degrabă mi-aș imagina o lume în care Spider-Man nici nu ar mai trebui să-și folosească puterile în felul acesta, o lume în care să fie nu trebuiască să lupți împotriva violenței, criminalitatății, corupției pentru că acestea nu ar mai exista.

Și atunci, o să te întrebi, care ar mai fi rolul lui Spider-Man? Cum și-ar mai putea el folosi puterile într-așa o lume? Pai e simplu, le-ar folosi pentru a educa și preveni. De felul în care te formezi ca viitor adult depinde viitorul tău și al lumii în care trăiești, al comunității din care faci parte pentru că tu ești o părticică din întreg.

De ce să fie Spider-Man nevoit să repare ceva? De ce să nu pună umărul la construirea unui viitor mai bun, educând și prevenind prin puterea exemplului, a faptelor bune?

Și cred că nici nu e greu de realizat asta pentru că în fiecare dintre noi există un Peter Parker sau un Miles Morales. Împreună putem lupta pentru schimbarea mentalităților, putem face lucruri bune și putem educa pentru a trăi într-o lume fără violență.

Super-puterile lui Spider-Man sunt și ale tale. Trebuie doar să crezi în ele!

*** Acest articol este scris pentru proba 26 din cadrul competiției SuperBlog 2018 ***

sursa foto: intercomfilm.ro

3 comentarii publicate

  1. drept sa zic, Spiderman. SuperMan si altii ca ei nu au fost niciodata preferatii mei ca personaje, dar asta nu inseamna ca nu mi-as dori sa am puterile lor fie macar si pentru o singura zi.

    • Nu se afla nici pe lista mea de eroi preferati 🙂 Desi personajele bune din poveste parca e prea multa violenta in jurul lor. De aia am si zis ca mai bine ar fi o lume in care sa nu fie nevoie de puterile lor sau in care sa-si foloseasca altfel acele puteri 😉

    • Da dar cum A si foloseste puterile anume cum face este ceva majic an costumul ala sau ce e mereu stau pe yotube si vad acest filmulet si nu=mi vine sa cred ca e adevarat stau zice intreb sa caut pe saitul omu paianjan

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Proba 26. Dincolo de masca lui Spider-Man

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.