note de parfum preferate

Top 3 note de parfum preferate

Top 3 note de parfum preferate

Există acum, pe piață sute, poate chiar mii de parfumuri care conțin zeci de combinații de arome, sau note de parfum, cum li se mai zice. Lista lor e lungă, dar aș meționa printre ele aromele îmbietoare de flori, de plante verzi sau de fructe suculente, lemn rar și condimentele picante.

Și fiecare dintre noi are parfumul său preferat, cum este și normal, sau mai bine zis nota de parfum preferată. Iar atunci când cumpărăm un parfum o facem în funcție de aceste preferințe și studiind „fișa tehnică” a parfumurilor.note de parfum preferate

Nu știu dacă e corect să zic „fișa tehnică” dar eu așa o văd, ca o fișa tehnică și de aici denumirea pe care i-am dat-o. Sau poate ar fi fost mai bine să zic „lista ingredientelor” dacă ar fi să trec raționamentul prin prisma pasiunii mele pentru gătit.

Probabil că știți deja, pornind de la ideea că nu sunteți la primul parfum cumpărat, că notele de parfum se clasifică în 3 mari grupe: note de bază, note de mijloc (de inimă) și note de vârf.

Acestea sunt așezate în ordine, formând o piramidă, de la vârf la bază, în funcție de gradul de volatilitate. Așa încât vom avea la bază note mai puțin volatile iar la vârf note mai ușoare, cele care se volatilizează primele.

Nu știu voi ce fel de note de parfum preferați dar eu sunt fan al parfumurilor cu note mai „light”, florale sau fresh. Nu prea îmi place santalul sau vanilia, însă ele sunt necesare la un parfum și de obicei reprezintă nota de bază. Ador însă notele de parfum fresh, fructate, florale, cum sunt cele de violetă, iasomie, măr, ca să iau doar 3 exemple despre care o vă vă vorbesc mai pe larg în continuare.

Dar înainte de asta să nu uit să vă spun că săptămâna asta, pe site la Notino găsiți niste reduceri faine la o serie de parfumuri de firmă, atât pentru femei cât și pentru bărbați.

Este vorba despre o serie de parfumuri care se vând la preț unic de 135 de ron! Aveți AICI oferta ca s-o răsfoiți în ideea că vreți să profitați de ea și să vă luați un parfum bun pentru voi sau pentru cei apropiați.

ofertă parfumuri notino

Top 3 note de parfum preferate

Dar să revin la preferințele mele în materie de note de parfum și să vă spun câteva cuvinte despre ele și ce parfum care are aceste note mi-ar plăcea să am.

1. Parfumul cu note de măr are un miros înviorător, suculent, fresh, care nu are cum să nu-ți dea energie pentru toată ziua. Acesta se extrage din merele proaspete, aroma de măr verde fiind mai fresh decât cea de la merele roșii și se obține prin amestecarea substanțelor aromatice cu uleiurile esențiale.

Arome de măr se pot găsi atât în parfumurile potrivite pentru lunile calde de vară cât și în cele care ne pot înviora spiritul în lunile reci de toamnă.

Un parfum reprezentativ pentru acestă categorie de arome este Ninna Ricci Ninna, un parfum la care notele de bază sunt: măr, mosc, virginia cedru, notele inimă sunt date de bujor, datura, măr Granny Smith și praline iar nota de vârf este dată de limetă.

nina ricci apa de toaletă

2. Parfumurile cu aromă de iasomie

Aroma de iasomie este una dulce și ușor îmbătătoare, o combinație delicată de fructe și tonuri verzi, proaspete, fiind una sexy, tandră, îmbătătoare.

Această aromă se obține prin enfleurage, adică se extrage cu ajutorul grăsimilor, iar pentru a produse un kilogram de ulei de iasomie este nevoie de un număr foarte mare de flori de iasomie, peste 8 milioane! Florile se recoltează doar în zori pentru că doar atunci parfumul acestora atinge maximul de intensitate.

Deși sunt multe parfumuri care au în compoziția lor aceste note suave de iasomie, cum ar fi de exemplu Dior J’Adore sau Armani Acqua di Gioia, pe mine m-ar tenta să încerc un Lacoste Pour Femme .

Lacoste Pour Femme care este un parfum lemnos cu adieri florale, potrivit pentru zilele de primăvară și vară, perfect pentru femeile care nu se tem să-și exprime emoțiile și care știu ce vor.

Are ca note de bază cedru, lemn de santal, mosc și tamâie dar notele de inimă, de mijloc sunt cele de heliotrop, hibiscus, iasomie, trandafir și exact aceste note m-au atras la el. Nu l-am încercat, nu știu cum miroase în realitate dar mă bazez pe intuiție și zic că mi-ar placea, că e pe gustul meu.

lacoste pour femme

3. Parfumurile cu aromă de violete

Aroma de violete nu este una ușor de obținut, procesul de creare al esenței naturale de parfum de violete fiind unul foarte costisitor. Imaginați-vă că pentru a se putea produse doar 30 de grame de extract de violete sunt necesare nici mai mult nici mai puțin de… o tonă de flori de violete!

De reținut este și faptul că aroma florilor de violete este diferită de cea a frunzelor. Florile au o aromă pământiefloral lemnoasă, dulce, pudrată și atemporală în timp ce frunzele acestora au o aromă verde intens, cu nuanțe acvatice și metalice.

Dintre parfumurile care au aroma de violete în compoziție mi-a atras atenția Guerlain Insolence (2008), un parfum floral fructat de la celebra casă Guerlain, un brand legendar de parfumuri franţuzeşti, care cred că nu mai are nevoie de nicio prezentare.

Notele de bază ale acestuia sunt o combinație de iris, lemn de santal, mosc, rășina și tonka, notele inimă au în compoziție flori de portocal, trandafir și violetă iar notele varf sunt formate din combiația aromelor de bergamotă cu cele de fructe de pădure, lămâie și zmeură. Și pe acesta îl puteți cumăpăra acum la preț redus, cu doar 135 de lei de la Notino!

guerlain insolence

 

Voi ce fel de note de parfum preferați? Și în ce combinații?

4 comentarii publicate

  1. Sa zic ca nu stiu niciunul dintre parfumurile astea? Cred ca cel mai bine mi s-ar potrivi cele cu miros de mar, dar nu am incercat inca, deci nu sunt sigura. Pana una alta, raman la parfumurile cu note de vanilie.

Tu ce parere ai?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: