alegi pasta de dinți

Tu știi cum să-ți alegi pasta de dinți? Iată doar 3 aspecte de care să ții cont

Tu știi cum să-ți alegi pasta de dinți? Iată doar 3 aspecte de care să ții cont

Ni s-a spus mereu, zilnic, obsesiv în ultima perioadă că trebuie să ne spălăm cât mai des pe mâini cu apă și săpun, ca să contribuim activ la limitarea răspândirii bolii acestor ani dificili, boală numită COVID19. Este bine să ne spălăm pe mâini, deoarece igiena este o primă și necesară măsură de precauție pentru prevenirea oricărei boli contagioase.

De zeci de ani însă ni se tot spune că trebuie să ne spălăm și pe dinți de două ori pe zi (cel puțin), dar asta nu ne-o spun oficialitățile, ci producătorii de paste de dinți în reclamele lor. Nu cred că există zi în care să nu vedem la televizor cel puțin o reclamă la o pastă de dinți și asta înseamnă că există în acest domeniu o concurență acerbă, iar sumele pe care această industrie „le învârte” sunt colosale.

alegi pasta de dinți

Concurența este bună în fond, deoarece conduce la creșterea calității produselor, dar te pune și în dilemă: ce pastă de dinți să alegi? Că de ales, ai de unde alege. Să vedem acum doar câteva aspecte de care trebuie să ții cont când te decizi ce să-ți cumperi o pastă de dinți.

Tu știi cum să-ți alegi pasta de dinți? Iată doar 3 aspecte de care să ții cont

1.Un prim sfat este să alegi „cu capul” o pastă de dinți de care ai nevoie, nu una al cărei ambalaj te încântă. De exemplu poți alege o pastă de dinți Paradontax dacă ai probleme cu paradontoza, adică acea afecțiune care îți afectează gingiile și te poate aduce în foarte neplăcuta situație să îți pierzi dinții pur și simplu, chiar dacă aceștia nu sunt cariați.

Deci dacă medicul stomatolog îți atrage atenția asupra acestui aspect, măcar o dată pe zi va trebui să te speli cu o pastă ce conține ingrediente speciale pentru protejarea nu doar a dinților tăi, dar și a gingiilor.

2.Multitudinea de bacterii care se dezvoltă în mod natural în cavitatea bucală poartă denumirea de placă bacteriană. Unele dintre aceste bacterii nu sunt benefice și sub-produsele metabolismului lor îți afectează smalțul dinților, conducând la apariția cariilor.

Practic nu zahărul din bomboane îți produce carii, ci bacteriile care se dezvoltă de minune „mâncând” zahărul rămas în gura ta. Iată de ce ai nevoie și de paste de dinți cu ingrediente active care acționează ca adevărați dezinfectanți ai gurii, iar de la Colgate ai de unde alege dintre foarte multe variante.

De asemenea multe paste de dinți mai au pe lângă substanțe ce diminuează acțiunea plăcii bacteriene și substanțe pentru albirea dinților, dar sfatul este să alegi una slab abrazivă. Adică nu-ți „pili” dinții cu nisip, ci cu ceva inofensiv pentru smalț.

3.Mai trebuie să știi și că dinții sensibili au și ei nevoie de îngrijire specială. Dacă ești una dintre persoanele în cauză, adică dacă ai dinți sensibili, poți alege de la Elmex de exemplu, dintre multe alte firme care au în sortiment și paste de dinți pentru așa ceva.

În orice caz, dacă actorii/actrițele cu fețe zâmbitoare și dinți impecabili din reclame te îndeamnă să te speli de două ori pe zi, medicul stomatolog te va sfătui să folosești alternativ măcar două paste de dinți, iar după ce se termină, să încerci și altceva, pentru că de dinți trebuie să avem mereu mare grijă.

2 comentarii publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.