Free image from pixabay

Ultimele cumpărături ori planificări de cumpărături – cărți

V-am zis că revin cu articole, acum sper doar să aveți răbdare să le citiți. Glumesc! Știu cât au așteptat unii dintre voi să scriu despre anumite subiecte așa că încerc să comasez zilele acestea cât pot de multe articole.

În articolul de mai jos veți putea citi despre 3 cărți pe care le-am cumpărat pentru Andrei și despre un pachet pe care vreau să îl cumpăr la următoarea comandă pentru ambii copii.caiete cu exerciții de scriere creativă

Cărți pentru Andrei

Am mai povestit la un moment dat că lui Andrei îi place mult matematica. De-a lungul timpului, ne-am mai certat noi doi pentru că are tendința de a sări etapele rezolvării unor exerciții și de a scrie direct rezultatul. Nu ar fi o problemă din moment ce scrie corect rezultatul. Problema este că este foarte important să se vadă etapele rezolvării altfel nu are cum să fie crezut de vreun profesor că nu a copiat rezultatul.

Nu mai spun că are tendința fantastică de a sări peste anumite faze… Spre exemplu, sunt probleme unde trebuie să scrie întrebările pentru fiecare exercițiu. El are tendința să scrie totul într-o singură ecuație. La fel, nu am nicio problemă cu acest aspect.

Denotă doar că are o privire de ansamblu asupra exercițiului și o agerime bună. Problema intervine iar cu faptul că trebuie să respecte acele reguli pe care le respectă și ceilalți. Asta e. Așa se face școală, ne conformăm…acolo unde se poate.

Revenind… anul trecut cumpăram Gazeta matematică și lucram periodic. Anul acesta, am cumpărat materiale așa cum am considerat eu că e potrivit. Am nimerit-o ca să mă exprim neacademic. Am ales taman materialele după care a lucrat și învățătoarea.

Dar… iată că Andrei începe să lucreze tot mai bine și mai rapid la mate așa că am primit sugestia să folosim culegeri de matematică. Nu vă spun că își dorește să lucreze 🙂 )))) vă spun doar că preferă să lucreze la mate decât la română (deși culmea e ca și acolo se descurcă taman bine!).

Pe scurt…am ales o culegere de probleme pentru concursul LuminaMath (cuprinde teste pentru clasele II-IV deci e o investiție bună și pentru anul viitor) – a costat 20 ron și o culegere cu probleme de aritmetică pentru performanță care cuprinde metode de rezolvare, teste și subiecte pentru concurs și este dedicată claselor III-IV, deci iar e bună și pentru anul viitor, a costat 10.50 ron.

Așa cum am afirmat mai sus, se descurcă bine la română. În esență, dușmanii lui de moarte sunt compunerile. Mai bine face probleme la mate ori la gramatică decât să îl pui să scrie o compunere. Face ce face și iese un dezastru de 4-5 rânduri.

Am lucrat de pe 2 caiete de scriere creativă (am comandat al treilea caiet care sper să îl atragă mai mult) și jur că o face intenționat pentru că mi se pare imposibil să nu se descurce decât cu mari eforturi. E drept că se văd îmbunătățiri, nu contest acest lucru.

Deja lucrează și la clasă și înțelege mai clar ce înseamnă un plan al lucrării. Pentru că am tot auzit de un material foarte bun cu 642 de exerciții de scriere creativă pentru copii între 8-12 ani am decis că e momentul să îl comand.

Poate va funcționa și îl va ajuta să depășească aversiunea pentru compuneri sau măcar să înțeleagă mai bine structura lor. Caietul a costat 17.50 ron. Nu e un preț mare, nu? În plus, va fi util și pentru Daria (dacă va dori) ori chiar pentru Andrei pentru anii următori.

Materiale speciale

Anul acesta Daria este în clasa a V-a. Mai mult ca oricând recunosc faptul că e important să folosim dicționarele actualizate.  Cu alte cuvinte, DEX-ul, DOOM dicționar și gramatica limbii române sunt foarte importante pentru că au multe exerciții de gramatică la școală, iar dicționarele mele vechi, oricât ar fi ele de mari, nu fac față!

Eu zic să vă gândiți bine și că acționați o singură dată. Eu am fost încăpățânată și nu am cumpărat până acum aceste materiale, dar acum mă recunosc învinsă. Chiar avem nevoie de ele. Cele vechi….sunt prea vechi. Vi le prezint când vor ajunge săptămâna viitoare.

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Caiete cu exerciții de scriere creativă pe care le utilizăm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.