un gravator laser carte de bucate gravată

Un gravator laser pentru afacerea mea!

Un gravator laser pentru afacerea  mea!

Cum visul meu este să-mi extind afacerea pe care o am deja în mediul online și cum am tot studiat în ultimul timp posibile idei de afaceri, m-am gândit să deschid astăzi o nouă serie de articole în care să abordez tocmai acest subiect.

O să încep seria de astăzi cu o idee de afacere pe care mi-ar plăcea s-o pun în practică și în care aș avea nevoie de un gravator laser. O să vă explic imediat ce este, cum funcționează și mai ales ce se poate face cu el și o să puteți înțelege oportunitatea de afacere pe care o oferă. Doar să nu-mi furați ideea 😉

carte de bucate gravată

Un gravator laser este o mașinărie foarte ofertantă din punct de vedere al oportunităților de afaceri deoarece, cu ajutorul ei se pot grava, marca sau debita diferite tipuri de materiale, cum ar fi lemn, piele, hârtie, plastic, piatră, metal etc. Această versalititate oferă posibilitatea de a porni nu doar un singur fel de afacere ci mai multe, dar eu o să fac strict referire la ce mi-ar folosi mie.

Ce este și cum funcționează un gravator laser

În funcție de intensitatea unui fascicul laser, acesta poate să producă diverse efecte atunci când interacționează cu suprafața unui material.

Un fascicul de mică intensitate va realiza doar o marcare, adică va „scrie” ceva decolorând suprafața materialului pe care este proiectat.

Dacă intensitatea este mai mare trecem în domeniul numit gravare, care are la rându-i două variante: gravare la suprafață, prin topirea unui strat de un sfert de miime de inch și gravare profundă, prin topirea și îndepărtarea unui strat de ordinul sutimilor de inch.

În fine, intensitățile foarte mari ale fascicului laser realizează așa numita debitare (tăiere adică) a materialului dorit.

Bazându-se pe principiile arătate mai sus, cu un laser performant, cu multă electronică pentru control și cu interfață (software) pentru comanda cu ajutorul computerului, inginerii au inventat gravatorul laser, care poate transfera o imagine din memoria calculatorului pe (aproape) orice material dorit.

Ce poți face cu un gravator laser

Foarte multe lucruri poți face cu un gravator laser și cred că mulți dintre noi nu ne dăm seama cât de util este așa un aparat și această tehnologie în general.

Cred că primul nostru gând, atunci când spunem „gravator laser” este atât de cunoscuta ștampilă gravată pe cauciuc pe care o avem la firmă sau poate chiar acasă.

Însă cu un gravator laser se pot face și tăieturi extrem de complicate pe piele, se poate tăia sau grava în plastic sau se poate folosi la a prelucra hârtia pentru a face, de exemplu cărți de vizită, invitații de orice fel, peisaje 3D pentru cărți de copii.

Este folosit și în industria textilă pentru obținerea confecțiilor de serie mare sau unicat dar se pot prelucra și metale cum ar fi inox, alamă, aluminiu sau chiar și piatra, cum ar fi marmura sau granitul.

Nici lemnul nu este exclus. Esențele de lemn de cireș, stejar sau brad pot fi fotogravate obținându-se diferite obiecte decorative sau practice.

Afacerea mea depinde de un gravator laser

Cum afacerea mea în mediul online este legată cel mai mult de blogul culinar aș încerca să dezvolt o secțiune de magazin online a acestuia, în paralel cu deschiderea și a unuia în viața reală.

Un gravator laser mi-ar fi foarte util pentru a crea (și vinde) diverse obiecte necesare în bucătărie, de la ustensile de bucătărie, la gadgeturi, elemente de decor etc.

Iată, mai jos câteva exemple concrete de produse care s-ar putea vinde într-un magazin online „atașat” unui blog culinar (și nu numai):

1.Ștampile pentru fursecuri și biscuiți

2.Sucitoare din lemn gravate în diferite modelesucitor gravat

3.Forme din lemn sau hârtie, cu diferite modele care pot fi folosite ca șablon la colivă sau hârtiuțe pentru brioșe;

4.Ustensile de bucătărie din lemn de pin cum ar fi: tocătoare de lemn, linguri și furculițe din lemn gravate cu diferite citate sau personalizate la comandă prin gravură;

5.Suporturi din lemn/material plastic sau metal pentru cărți de bucate și/sau tableta/telefon;

6.Suporturi pentru cești de cafea sau pahare gravate pe diferite materiale (lemn sau sticlă, gresie, piatră) cu figuri geometrice, citate, inițiale etc.;

7.Desfăcătoare de dopuri din plută;

8.Brelocuri în forma de diferite gadgeturi de bucătărie;

9.Suporturi de montat pe perete, fie pentru decor fie pentru susținerea diferitelor ustensile de bucătărie create prin tăiere și gravare pe lemn/HDF;

10.Agende personalizate care să fie folosite pentru organizarea meniului zilnic, a listei de cumpărături precum și a propriei carte de rețete;

11.Cadouri personalizate – gravari pe sticle de băutura, cutii pentru fursecuri/bomboane;

12.Recipiente și borcane din sticlă pentru diferite mirodenii, marcate, gravate sau tăiate cu diferite inscripții sau forme de etichete.

carte de vizită blogger culinar

Și nu în ultimul rând mi-aș face o superbă carte de vizită gravată, cum este, de exemplu cea din imaginea de mai sus.

De ce aș alege un gravator laser de mici dimensiuni pentru afacerea mea

Ținând cont de ceea ce vreau eu să fac, mi-ar fi util un gravator laser BCL-0605MU de dimensiuni medii, cu o suprafață de lucru de 60×50 cm pe care l-am văzut pe site la Bodorlaser.

Putând fi așezat pe masă sau bancul de lucru, acesta este potrivit pentru magazinele mici sau atelierele de pesonalizări, deci și pentru o afacere la început de drum cum e a mea.

În plus, tehnologia Wi-Fi inclusă în acest gravator Bodor permite poziționarea acestuia oriunde, fără restricții în ceea ce privește distanța până la computer. Faptul că poate fi controlat și folosind o aplicație pentru dispozitive iOS sau Android îmi oferă mobilitate de mișcare.

Incinta de lucru este închisă cu un capac din plexiglass așa că se poate vedea exact ceea ce se întâmplă în timpul procesului de prelucrare.

Mai este dotat și cu un controller de ultimă generație care permite continuarea  prelucrării chiar dacă apare o pană de curent și oferă un pointer roșu coaxial care asigură poziționare perfectă la începutul procesului de prelucrare iar încadrarea este foarte exactă.

gravator laser

Odată ideea pusă pe ”hărtie” și aruncată dorința în Univers, nu mai rămâne decât să găsesc sursa de bani pentru investiția într-un gravator laser și deschiderea magazinului online. Restul sunt detalii 😉

Vă aștept să comandați din magazinul online Lecturi și Arome! 🙂

*** Acest articol a fost scrie pentru proba 8 din concursul SuperBlog 2018 ***

surse foto: etsy.com, personalizationmall.com, lolwot.com și bodorlaser.ro

4 comentarii publicate

  1. gravura pe ustensile de bucatarie! Sa le pot face prietenilor cadou polonice sau linguri de lemn cu mesaje personalizate sau cu numele lor scris pe ele! Poate ma lansez in afaceri alaturi de tine. Nu cauti cumva un asociat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.