Vestul salbatic prin prisma altor…ochi

Carti despre Vestul salbatic nu prea am gasit de-a lungul timpului, insa avem aceasta carte cumparata in urma cu multi ani de la Julia. Este o carte in limba germana, dar este atat de explicita incat nu este nevoie neaparat sa intelegi cuvintele.

vestul-salbatic

De ce am ales aceasta carte?

 

Am ales cartea despre Vestul salbatic pentru ca vreau sa ii ajut sa inteleaga mai bine istoria. Peste tot gasim carti despre indieni, despre modul lor de viata….dar mai rar gasim si o paralela, un mod de a explica ca indienii au trait in aceeasi perioada cu…cowboys (vacari in traducere libera) ….

Stiti deja ca incerc sa le ofer copiilor posibilitatea de a invata, de a studia orice, oricand si fac tot posibilul sa le creez o biblioteca cu teme variate, in limbi diferite ca sa se obisnuiasca sa caute informatii singuri.

Nu consider ca gresesc si va voi explica si de ce: consider ca e bine sa ii oferi copilului informatiile atunci cand e dornic sa le afle, sa ii oferi posibilitatea sa aprofundeze o tematica atunci cand e pregatit. Degeaba as fi tinut cartea deopartepana cand invatau limba germana…probabil ca si curiozitatea lor s-ar fi stins si nu ar mai fi avut acelasi impact. Stiti cum le sclipesc ochisorii cand primesc un cadou mult dorit? Ei bine…de ce sa amani?!?

Ce cuprinde cartea?

  • informatii despre primii oameni care au ajuns in America (cartea are multe clapete sub care se ascund informatii utile)

  • informatii despre casele indienilor in functie de stilul de viata (inclusiv imagini reprezentative pentru 4 triburi de indieni)

  • informatii despre modul de trai al indienilor

  • informatii despre venirea albilor pe teritoriul indienilor si urmarile acestei schimbari

  • idei despre cauza razboiului indieni-albi

  • informatii despre traiul cowboys

  • informatii despre orasele albilor

  • ca un ultim capitol as mentiona sugestia lor ca exista si lucruri pozitive referitoare la America acelor vremuri

Eu zic ca merita sa ai o asemenea carte, voi nu?

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.