Free image from flickr

Vin sărbătorile! Tu cum îți pregătești casa pentru sosirea musafirilor?

Toata lumea așteaptă cu sufletul la gură sosirea sărbătorilor de iarnă pentru că spiritul Crăciunului este unul ce reușește să cuprindă sufletele oamenilor și să-i transforme parcă în ființe mai bune, dornice de a se înconjura de lumină, de gânduri pozitive, de mâncare savuroasă și de persoane iubite. Pentru cei mai mulți, sărbătorile înseamnă împodobitul bradului și muzica suavă a colindelor, cozonacii uriași scoși aburinzi din cuptor de către mama sau masa îmbelșugată din seara de Ajun.

Free image from flickr

Pregătirea acestor sărbători de iarna începe cu mult timp înainte de momentul propriu-zis. Curățenia locuinței nu poate fi realizata peste noapte și nici nu înseamnă doar un aspirat de praf sau o schimbare de lenjerie, ci o atenție sporită tuturor detaliilor pentru că sărbătorile reunesc în jurul mesei o mulțime de prieteni, rude, vecini, colegi. Cui i-ar plăcea ca aceștia să observe praful gros de pe mobilă sau petele de grăsime din jurul aragazului?

Iată câteva sfaturi utile pentru o gospodină adevărată:

  • Curățenia începe cu un plan de atac dinainte stabilit. În fiecare cameră trebuie să se scuture, să se schimbe diverse obiecte, să se renunțe la altele. Se poate începe de la camera mai puțin folosită, spălându-se de la tavan în jos. Ustensilele și detergenții necesari nu trebuie să lipsească pentru că ele vor dezinfecta și vor face să strălucească de curățenie totul!
  • Se întâmplă, uneori, să fie nevoie de o sumă de bani destinată acestei activități pentru că sărbătorile vin mereu cu dorința de a-i face să zâmbească pe cei din jur prin oferirea de cadouri impresionante. Cei care își doresc bănuți în plus de sărbători pot găsi detalii aici despre obținerea unui credit rapid! Magia Crăciunului este unică în fiecare an și nu poate fi tratată superficial. Întotdeauna cei dragi își vor aminti de micile atenții pe care le primesc cu bucurie.
  • Aspirarea covoarelor nu mai este suficientă. Ele trebuie spălate cu atenție, petele scoase cu diverse soluții și împrospătate pentru a obține strălucirea de altădată. Pentru cei care nu-și permit să le duca la curățătorie devine extrem de ușor să facă acest lucru și în intimitatea casei cu ajutorul detergenților și al unei soluții simple, realizate din 2 linguri de oțet și un litru de apă.
  • Parchetul va fi aspirat, apoi șters cu o cârpă uscată de resturile de praf. La sfârșit se va adăuga soluția potrivita în funcție de tipul de lemn din care este realizat, iar gospodinele se vor feri să folosească multa apă, pentru că l-ar putea deteriora. În comerț există o mulțime de substanțe de tot felul gata să fie folosite în acest scop, iar prețurile de achiziție sunt mici.
  • Hainele din dulap vor fi scoase și aerisite, apoi rafturile dulapurilor vor fi șterse de praf. Dacă nu s-a realizat până acum schimbarea hainelor de vară cu cele de iarnă, acum ar putea fi cel mai bun prilej. În interiorul dulapului se poate pune și o punguță cu lavandă pentru un aer proaspăt.
Vin sărbătorile. Pregătește casa pentru musafiri!
Free image from flickr
  • Aparatura electrocasnica din bucătărie trebuie curățată în amănunt, din dulapuri vor fi îndepărtate recipientele care sunt inutile, se vor curăța perdelele, gresia, faianța și, dacă se dorește, ar putea ca pereții încăperii să beneficieze de câteva pensule de var, mai ales că în bucătărie mai apar, cu siguranță, diverse pete de grăsime aruncate inestetic în jurul aragazului.
  • Baia nu poate fi uitată, iar fiecare obiect sanitar trebuie îngrijit într-un mod corespunzător.

În concluzie, curățenia de sărbători nu poate fi tratată superficial, deoarece musafirii vor observa, fără dubiu, orice neregulă apărută, iar gazdele nu se vor simți deloc bine în aceste condiții. Tu cum te pregătești pentru sărbătorile de iarnă?

Despre Antoaneta 583 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

8 comentarii publicate

  1. vai, trebuia sa imi aduci tu aminte ca urmeaza perioada aia nebuna de facut curatenie ca sa ai ce murdari in zilele de Craciun? Eu nu am inteles niciodata de ce trebuie sa spal perdelele fix de Craciun. Nu pot sa le spal acu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.