Wishlist pentru 2018

Wishlist pentru 2018

 

Știu! Abia a început sezonul vacanțelor în 2017 și eu mă gândesc la 2018, dar asta este pentru că știu sigur că anul acesta nu vom pleca dincolo de granițe așa că am decis că e mai bine să visez cu ochii deschiși 😀 decât să regret ceva. Este adevărat că noi am pus mult accentul pe vacanțe în țară în ideea că cei mici trebuie să își cunoască întâi țara și apoi să descopere alte țări, dar acest lucru nu înseamnă că rămânem blocați pe o idee.

Așadar…unde visez eu să călătorim?

1.Circuit cu autocarul

Nu am fost niciodată cu autocarul. Sincer, am rău de mișcare și un circuit cu autocarul ar fi ultimul la care m-aș gândi…dar ofertele de sejururi cu autocarul de la Colibri Tour găsite pe net par interesante. Nu am fost niciodată în Grecia și m-ar tenta să petrecem o vacanță pe una dintre insulele elene. Dar…așa cum deja ne cunoașteți, noi nu suntem genul de oameni care să stea într-un loc. Ne place să explorăm, să descoperim tot ce se poate. Și nu mă refer doar la obiectivele turistice clasice, ci și la localurile din zonă, la oamenii locului. Ne unde mergem, ne facem prieteni de obicei.

Despre Grecia se știe că turismul finanțează 16% din produsul intern brut. Imaginați-vă o țară cu circa 11 milioane de locuitori care primește anual circa 19-20 de milioane de turiști. Vă dați seama ce înseamnă acest lucru? Dacă la noi în țară s-ar profita de tot ce are România de oferit, turismul nostru ar finanța bine de tot, nu? Evident, pentru asta ar trebui să se facă cu adevărat investiții în infrastructură și în serviciile turistice, nu doar să își bage patronii/politicienii bani în buzunar.

(free image from pixabay)

2. Plecare cu avionul

Dacă excludem ideea de a mă sacrifica și a merge cu autocarul (bine, rău de mișcare nu am doar eu, ci și copiii, deci clar drumul cu autocarul cam ar ieși din discuție), a doua variantă pe lista ar fi zborul cu avionul. Nu am zburat până acum, dar sunt conștientă că drumurile sunt mult mai scurte și rapide dacă alegi varianta aerului. În Europa lucrurile mi se par destul de tensionate, însă Italia este una dintre țările care mi se par liniștite, parcă neatinse de atacuri teroriste și de zbuciumul locuitorilor. De ani buni visez să mergem în Toscana. Nu sunt mare amatoare de vinuri (cele mai cunoscute în lume sunt  Chianti, Morellino di Scansano și Brunello di Montalcino), dar tare mi-aș dori să văd locuri despre care am citit ori am văzut la televizor.

(free image pixabay)

Despre Toscana știu multe lucruri despre internet. Pentru că, de obicei, se vorbește mai mult despre vinurile din regiune și despre peisajele de vis, puțini oameni știu că Toscana găzduiește 120 de regiuni protejate, adică 120 de rezervații naționale. Ca și în România, regiunea aceasta italiană oferă turiștilor posibilitatea de a locui la ferme mulțumită dezvoltării agro-turismului la cote foarte ridicate. Nu-i așa că acum aveți alte idei despre acea zonă? Și eu la fel! Sper să ajungem acolo!

3. Sejur cu propria mașină

Din cele doua variante de mai sus, aș spune că nu se apropie de realitate în ceea ce ne privește. De ce? Vă explic imediat. Nouă nu prea ne place să depindem de alții. De aceea preferăm de multe ori să ne realizăm singuri sejurul, să ne stabilim singuri drumul, traseul, perioada de ședere. Asta nu funcționează mereu. Am pățit-o acum câțiva ani să plecăm prin țară cu mașina, să ne oprim unde doream…dar să nu găsim locuri de cazare. Acum pare distractiv, dar la acel moment nu prea era așa. Ei bine, una e să ți se întâmple la tine în țară, alta e să ți se întâmple în altă țară. De aceea, chiar dacă am opta pentru plecarea cu propria mașină, nu am face acest pas fără a ne asigura că avem locuri de cazare în regiunea/orașul dorit de noi.

Din punctul nostru de vedere, dacă plecăm cu mașina putem lua câte bagaje dorim, să ne oprim unde dorim, să luam câte pauze vrem.  Așa cum știți deja, noi adulții preferăm muntele, iar copiii mai degrabă marea. Mi-aș dori să mergem într-o locație care să le aibă pe amândouă 😉

(free image from pexels)

Unde, cu cine, de ce, da sau nu?

Sincer, de puține ori am apelat la agenții de turism tocmai pentru că la noi nu se poate vorbi prea mult de concediu programat. Dar…dacă discutăm despre plecare în altă țară, eu una nu mă încumet să plec de capul meu, ci aș prefera o agenție de turism. Aș avea mai multă încredere să știu că oameni care se ocupă cu acest lucru în mod curent, ar avea grijă să avem o vacanță de vis.

Momentan, studiez ofertele unei agenții despre care am citit pe doua bloguri de travelling. Nu am folosit încă vreo ofertă de-a lor așa că nu aș ști cum funcționează, dar bănuiesc că este totul bine din moment ce doua bloggerițe au amintit că au folosit serviciile oferite de Colibri Tour. Ceea ce am aflat momentan este faptul că au două sedii în Alba Iulia ( în Centru, Str. Avram Iancu nr. 3, respectiv în Cetate, B-dul. Revoluției 1989, Bl. Cf11), un sediu în Blaj (Str. Republicii nr. 57) și încă un sediu în Sebeș (Str. Mihai Viteazu nr. 3). Cum în ziua de azi chiar nu mai contează unde este sediul pentru că poți lua legătura cu oricine, cu ajutorul internetului (sincer, judetul Alba e chiar departe de noi!), mă bucur că au site ca să pot studia ofertele lor.

Voi cu ce agenții de turism mergeți?

Despre Antoaneta 584 de articole

Imi place sa scriu, sa citesc.
Invat sa ma bucur de viata.

21 de comentarii publicate

 1. Si eu visez ca anul urmator sa plecam de nebuni prin tara cu masina, ador sa vad tot ce se poate vedea cu ochii, sa stiu ca ma pot opri cand vreau unde vreau . Cu agentiile de turism am fost de cateva ori dar am ramas cu un gust amar, asa ca mai bine de capul nostru 🙂

 2. prefer oricand sa merg cu masina! desi e mai obositor pentru mine (ca doar eu conduc), e mult mai comod, nu stau dupa nimeni, nu depind de nimeni. pana acum nu am apelat la o agentie de turism, am facut rezervari de pe o zi pe alta pe booking si am mers pana unde am gasit ceva liber. mi se pare mai interesant asa!

 3. Eu tocmai am venit din Grecia. Am fost in Thassos si-ti recomand si tie sa mergi acolo. Este cea mai apropiata insula de Romania si daca esti iubitoae de apa curata si frumoasa si fructe de mare, iti recomand sa mergi acolo. Cheltui la fel de multi bani sau poate la fel de multi ca pe litoralul romanesc, dar privelistea nu se compara cu nimic din ce-ai mai vazut

 4. Si noi mergem in concediu cu masina proprie. Vom merge cateva zile la mare pentru baiat, apoi vom colinda atat cat vom putea tara. Dorim sa facem Transalpina si poate vom ajunge si la Turda pentru a vedea salina.

 5. De obicei imi aleg locatia, apoi imi iau biletele de avion si caut cazarea. Rar, foarte rar, iau pachete alcatuite de vreo agentie de turism, numai cand consider ca eu nu m-as putea descurca in acel loc la fel de bine.

 6. De cele mai multe ori am mers in vacante cu agentia de turism. Avem o agenta care ne ajuta mult. Destul de rar mergem pe cont propriu. Mi se pare mai sigur prin agentie.

 7. Și eu îmi doresc un sejur cu mașina. Cumva evit agențiile și îmi rezerv singură locul de cazare, fac treseul. Momentan m-am descurcat destul bine. O singură dată am fost cu agenție, în Țara Sfântă, acolo e cam greu pe cont propriu.

 8. Am mai discutat si știi că si noi vrem in țară deocamdată. Dar asta nu ma împiedică să studiez ofertele agențiilor de turism. Si eu ma uitam zilele astea la cele pentru Grecia si sunt foarte tentante. Pe noi parțial, ne reține și partea financiară si ezităm întotdeauna. Când se termină concediul realizăm ca am cheltuit mult mai mult decât am plănuit si ca am fi putut merge in străinătate. Dar nu-i bai! Țărișoara noastră inca mai are mult de oferit. 😊💓
  Ai fost tare harnică. Atâtea articole. Felicitări! Învață-ma si pe mine sa ma organizez!😂

 9. sincera sa fiu imi e rau de masina si totusi anul trecut am calatorit timp de 5 zile cu autocarul,cu aer conditionat si cu mari dorinte de a ajunge unde mi-am dorit am trecut peste raul de miscare si mi-a placut.Mi-am dorit sa nu mor,sa merg cu avionul macar o data in viata si mi s-a implinit si aceasta dorinta,inca nu am murit si sper deja sa mai pot zubura spre lumea mare si cu masina proprie merg zi de zi si am noroc ca nu imi e rau fiindca e diesel si la motorina nu imi e rau doar la benzina imi este rau!:)

 10. Eu nu am fost niciodata in vacanta printr-o agentie de turism asa ca nu as sti ce sa zic. Am mers cu autocarul, cu avionul si cu masina proprie dar .. pe cont propriu.

Parerea ta/Your opinion

Translate into your language »
Page generated in 0,646 seconds. Stats plugin by www.blog.ca
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: