The Wonderful Wizard of Oz (Usborne Books)

Ohoho…..ce pot sa va spun decat ca e o poveste pe care cu siguranta toti o cunoasteti, dar ce minunat e sa o citesti in limba engleza!

Adina ne-a facut aceasta bucurie si pot spune ca a sosit la timp pentru ca intentionam sa schimb un pic, iar lectura de seara sa fie in engleza.

Cartea este exceptional de frumoasa, copertile cartonate, frumos colorate, paginile sunt grosute, de calitate.

Aici gasiti linkul catre ea, dar si imagini cu poze din interior.

Povestea lui Dorothy si a prietenilor pe care si-i face pe drum este cunoscuta de multi copii si parinti, dar in momentul in care o citesti in limba in care a fost scrisa, are un cu totul alt farmec. Este ceva aparte sa poti discuta despre personaje folosind denumirile in engleza. In felul acesta, copilul se obisnuieste sa foloseasca cuvintele si sa le inteleaga mai bine.

Andrei sta si el langa noi cand Daria citeste si incearca sa repetele cuvintele pe care le noteaza sora lui pe vocabular. Imi place mult sa discut cu Daria despre pronuntie, iar cartea ofera acest lucru tocmai pentru ca sunt cuvinte compuse din grupuri de litere care se repeta si care se citesc la fel (asta e o mica smecherie pe care am invatat-o cand eram in clasa a V-a de la profesoara de engleza de la scoala).

Pentru ca sunt multe cuvinte pe care Daria nu le intelege, am decis sa citim putin cate putin si sa scriem cuvintele pe un vocabular (in stanga cuvantul in engleza- in dreapta traducerea) transformandu-l intr-un mic dictionar ­čśë

Este o carte recomandata de la 7 ani in sus, dar care poate fi citita si de copii mai mari care au un nivel de lectura in limba engleza mai ridicat.

As zice ca ar fi recomandat sa cititi impreuna cu copilul putin cate putin si sa il incurajati sa citeasca singur pentru ca orice carte deschide portile spre imaginatie, spre o lume minunata care ii ajuta sa gandeasca, sa faca mereu conexiuni.

De asemenea, as mentiona ca important nu e doar sa cititi impreuna, ci sa si discutati pe baza textului pentru a-l familiariza cu orice inseamna comunicare, personaje, actiune, introducere-poveste-final.

Multumim, Adina (Micul cititor), pentru carte. A fost o surpriza minunata ­čÖé

 

IMG_3221 IMG_3222

Pe Adina o puteti gasi

 

Parerea ta