Inc-o data!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! de Emily Gravett

Azi am avut o surpriza placuta (venita la timp dupa o zi dezolanta) si am primit cadou de la Editura Gama o carte amuzanta despre un dragon nazdravan.

Cartea este dedicata copiilor cu varste cuprinse intre 3 – 8 ani. Cartea este cartonata, paginile sunt grosute, desenele absolut superbe!

Initial, am citit cartea impreuna cu Andrei (pentru ca Daria isi facea temele) si am urmarit imaginile in paralel cu frazele….Apoi l-am rugat pe el sa citeasca si sa descopere imaginile din punctul lui de vedere.

Cand a venit si Daria sa citeasca cartea, deja Andrei stia pe de rost unele fraze.

Despre ce este vorba?

Despre un dragon mic verde care insista si insista pe langa mama lui sa ii citeasca o carte despre dragonul rosu Cedric:

INC-O DATA!!!!!!!!!!!!!!!

….insista atat de mult incat mama oboseste, se plictiseste si ….adoarme. Spre disperarea si furia micului dragon care devine…..rosu de furie si….arde cartea!!!!!

ed gama - inc-o data

Cred ca ideal ar fi sa cititi cartea cu o ora inainte de culcare daca doriti sa reprezinte lectura de seara pentru ca devine tentant pentru copii sa repete si sa imite micul dragon rasfatat care nu vrea sa cedeze.

Dupa ce reusiti sa terminati de citit (de cate ori au chef copiii), puteti sa le atrageti atentia usor-usor asupra schimbarilor de culoare ale celor doi dragoni: Cedric din carte si micul dragon….

Puteti demara o discutie despre furie, despre stapanirea nervilor, despre consecintele descatusarii unei suparari prea mari….

De asemenea, pentru cei maricei, cartea este un motiv excelent sa ii motivati sa citeasca intru-cat anumite fraze se repeta si acest procedeu e foarte practic pentru cititorii incepatori. Exista si cuvinte un pic „avansate” sa le numim asa care sunt excelente pentru a discuta despre sinonime si antonime.

Noua ne place enorm cartea si prevad ca o vom citi/reciti de n ori pana se vor satura de ea 😀

A citit cineva cartea? Cum vi se pare?

completare: bine spunea cineva pe mesageria privata de pe fb – se pot face o multime de activitati practice pe baza acestei carti 😉

Despre Antoaneta 2222 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

Parerea ta/Your opinion

Translate into your language »
Page generated in 1,109 seconds. Stats plugin by www.blog.ca
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: