Marinari, pregatiti armele! Se apropie o corabie!!!

Asa a inceput joaca de-a piratii…..Le-am luat copiilor o carte despre pirati foarte interesanta si cu multe detalii atractive…..atractive atat de mult ca mi-au facut capul calendar sa ne jucam de-a piratii!!!

La asa mama, asa copii…si mie imi place sa ma joc cu ei si sa experimentam lucruri noi asa ca……mi-am stors un pic neuronii si mi-a venit ideaa…..am luat bucati de carton (de marime medie) si am desenat cu un creion forma de sabie (am facut mai multe sabii pentru ca sunt mai multi copii care vin la noi la joaca sau mergem noi la ei 😀 ), forma de scut si o ancora.

Dupa aceea am decupat cu foarfeca si i-am lasat pe pitici (de fapt, pe Daria mai mult ca e mai mare, Andrei imita ce face ea, dar in limita varstei lui) sa lipeasca hartie creponata ca sa nu se mai vada cartonul 😉 , apoi sa isi lipseasca fiecare ce vrea ca sa personalizeze sabiile si scuturile: pietricele colorate, sclipici, desene, totul asa cum au vrut ei. Ancora am pregatit-o eu, am lipit folie de aluminiu (toate avem in bucatarie asa ceva 🙂 ) si am legat o sfoara de ea.

Piticii au vazut folia de aluminiu si au vrut si ei sa puna la sabii.

Mi-a mai venit o idee si am „impachetat” pietricele in folie de aluminiu = „comoara piratilor”.

Ce a rezultat? O nebunie!!!!!!!! Avem o corabie de plastic (jocul asta l-am facut vara trecuta cu piticii cand abia le luasem corabia piratilor de pe un site specializat unde era la o super promotie asa ca am profitat cat de repede am putut 😀  si am luat din banii de vacanta 😉 ). Am atasat si imagini cu sabiile…asa cum arata acum, adica…asa cum au rezistat un an :))

Copiii si-au pus batice pe cap asa cum au piratii, au luat sabiile si scuturile si au alergat prin toata curtea unii dupa altii, s-au urcat pe corabie si strigau: Marinari, pregatiti armele! Pregatiti-va sa andocati! Se apropie o corabie!!!     sau   Ridicati armele, va vorbeste capitanul, trebuie sa ma ascultati! Eu sunt seful! :))

Despre Antoaneta 2266 de articole
Imi place sa scriu, sa citesc. Invat sa ma bucur de viata.

2 comentarii publicate

 1. Felcitari pentru ingeniozitate, implicare si originalitate! Copii sigur s-au distrat pe cinste. daca doriti sa completati jocul acesta frumos cu cateva costumatii pirateresti de fetite si baietei sau altele asemenea, va astept pe blogul nostru…
  Cu sau fara costumatii, sigur copiii sunt fericiti cu asa idei haioase!

  • Multumim………….distractia e mare cand sunt multi si gasesc noi si noi idei!
   Va multumim pentru oferta 🙂
   Va vom vizita blogul poate ne mai vin si alte idei 😉

Trackback-uri și pingback-uri 1

 1. Look out! That’s a pirate ship!!! « pitici dar voinici

Parerea ta/Your opinion

Translate into your language »
Page generated in 0,642 seconds. Stats plugin by www.blog.ca
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: