Mananca, roaga-te, iubeste Rezumat - Elizabeth Gilbert

Mananca, roaga-te, iubeste Rezumat – Elizabeth Gilbert

„Eat, Pray, Love: Căutarea unei femei pentru totul în Italia, India și Indonezia” este o memoriu de mare succes scris de Elizabeth Gilbert și publicat în 2006. Cartea povestește călătoria de autodescoperire și explorare spirituală a lui Gilbert pe parcursul unui an, în care își propune să găsească sens și împlinire în viața sa.

Cartea începe cu descrierea vieții lui Elizabeth Gilbert în New York City, unde este prinsă într-un cerc al nemulțumirii, deziluziei și a unui divorț dureros. Simțindu-se pierdută și copleșită, decide să ia o pauză de un an de la viața și responsabilitățile ei pentru a călători în jurul lumii și a căuta o înțelegere mai profundă a ei însăși.

Mananca, roaga-te, iubeste Rezumat - Elizabeth Gilbert

Călătoria este împărțită în trei părți, fiecare corespunzătoare unei țări diferite:

  1. Italia (Mănâncă):
    În prima parte a călătoriei sale, Gilbert călătorește în Italia, unde explorează arta plăcerii și a răsfățului. Ea se învață limba și savurează bucătăria italiană exquisită. Această perioadă se referă la îngrijirea sinelui fizic și la experimentarea bucuriei de a trăi în prezent.
  2. India (Rugăciune):
    A doua parte a cărții are loc într-un ashram din India, unde Gilbert caută iluminare spirituală prin rugăciune și meditație. Aici, se confruntă cu demonii interiori, își examinează trecutul și învață să renunțe la atașamentele ei. Experiențele lui Gilbert în India se concentrează pe creșterea spirituală și pe căutarea păcii interioare.
  3. Indonezia (Iubire):
    În partea finală a călătoriei sale, Gilbert ajunge în Bali, Indonezia, unde explorează conceptul de iubire și echilibru. Ea își face prieteni și îi întâlnește pe un bărbat din Brazilia numit Felipe, cu care învață să se deschidă din nou iubirii.

Pe parcursul călătoriilor sale, Gilbert împărtășește gândurile introspective și reflecțiile sale despre viață, iubire și spiritualitate. Ea întâlnește oameni diversi care contribuie la creșterea personală, inclusiv noii ei prieteni și mentori. Narativa ei este plină de umor, sinceritate și vulnerabilitate, deoarece se confruntă cu complexitățile propriilor sale emoții și relații.

În „Eat, Pray, Love”, Elizabeth Gilbert oferă cititorilor o explorare convingătoare și relatabilă a căutării universale a fericirii și autodescoperirii. Popularitatea cărții constă în capacitatea sa de a rezona cu indivizii care și-au pus, de asemenea, întrebări despre direcția vieții lor și au dorit transformare personală. Călătoria lui Gilbert o conduce în cele din urmă într-un loc de acceptare de sine și mulțumire, demonstrând că este posibil să găsești fericirea urmând propriul tău drum unic spre împlinire.

One Comment

  1. nu stiu de ce, dar pe mine nu m-a atras cartea asta pana acum. Vad ca multi o recomandati, sunt curioasa, dar ma tem sa nu fiu dezamagita si sa imi sara toata lumea in cap, ca sigur as ajunge sa scriu despre ea pe blog…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *