Prietenii la nevoie se cunosc

Prietenii la nevoie se cunosc

Azi dimineață am descoperit un blog nou – Prieten de vreme rea. Denumirea lui mi-a adus aminte de ultimii ani sau poate de întâmplări din ultimii 10-14 ani care au schimbat cumva stările emoționale prin care am trecut, momente din acele zile care au schimbat totul… Vă explic mai jos la ce mă refer. Le iau aleatoriu pentru că nu contează ordinea oricum, ci cum apar ca flashuri în memorie…legat de prietenii și prieteni.

La vremuri grele, prieteni adevărați apar de unde nu te aștepți

O situație grea, dureroasă a dus la mutarea noastră bruscă. Era o perioadă în care investisem tot ce aveam și ce urma să avem, nu mai aveam în buzunar decât ceva de genul 10 ron. Nu zic că nu mai aveam bani nici de mâncare, darmite de mutare! La acel moment, am crezut că se despică pământul și ne înghite cât de greu ne era. Am avut noroc și s-a dovedit că cineva acolo sus ne iubește. Un prieten s-a oferit să ne dea o mașină cu șofer pentru a transporta mobila. alți oameni s-au oferit să ne ajute să scoatem/mutăm/aranjăm totul. Oameni care ne erau datori, au început să sune să ne întrebe când ne putem întâlni ca să ne dea înapoi banii împrumutați. Aceasta este partea bună, pozitivă dacă vreți…Pe de altă parte, oameni care ar fi trebuit să ne fie aproape, ne-au întors spatele și au ridicat mâna (figurativ vorbind), iar acum au pretenția să fim din nou…rude, prieteni, apropiați.

Prietenii la nevoie se cunosc 2

Cred că cel mai greu a fost să ne mutăm. Nu ai idee cât s-a acumulat, până nu ești în postura de a te muta. E simplu, dacă muți doar haine. La drept vorbind, nu e mare filosofie să aduni bagajele, nu? Eh, să muți mobila e altceva. Dacă ai mobila modulara, trebuie desfăcută cu grijă, așezată cu atenție în mașina de transport, protejată pe drum de orice zgârieturi și lovituri, asamblată cum trebuie. Așa cum am spus, nu aveam la acel moment cum să apelăm la o firmă de mutări mobilă , dar am avut noroc cu un prieten care ne-a oferit ajutorul. Sincer, calul de dar nu se caută la dinți…dar vă spun că o parte din mobilă, cărți (avem enorm de multe cărți – circa 1000-1200), jucăriile voluminoase (gen căsuță, corabie – de exterior – etc) au avut de suferit. Cum am spus, nu mă plâng pentru că nu vreau să fiu ingrată. Ajutorul oferit a fost mai mult decât binevenit la acel moment. Da, dacă ar fi fost bani, am fi apelat la o firmă specializată. Da, dacă ar fi fost bani am fi ales poate altă casă, alt loc, alt oraș… Dar opțiunile pe care le aveam la acel moment, ne-au dus unde s-a putut…Așa e viața, nu?

Prieten de vreme rea

Bună expresie, domnul Cornel! La vremuri rele, se vede cine ți stă aproape. De ce? Pentru că la vremuri bune, toată lumea e lângă tine. Cred că astfel de „prieteni” apar ca ciupercile după ploaie. Astfel de „prieteni” sunt primii care cer bani cu împrumut și îți sunt loiali cât timp le dai…apoi ești cel mai mare dușman dacă îndrăznești să le ceri ce îți aparține. Dar…am avut noroc de prieteni adevărați în vremuri grele, oameni care au oferit un umăr și o ureche ca să te descarci, care au venit cu un sfat la momentul potrivit. Da, acei oameni sunt prieteni de vreme rea, buni pentru suflet și inimă cum rar se mai întâlnesc la noi, din păcate!

Prietenii la nevoie se cunosc

Vremea trece, vreme vine

Știți ce mi se pare mie ciudat?!? Sunt oameni pe care îi ai mereu aproape, dar la prima distanțare nu mai dau niciun semn de viață și totul pare ca și cum nu ar mai fi. Iar tu stai și te întrebi ce s-a întâmplat, de ce s-a răcit acea relație de prietenie, de ce nu răspunde la telefon, de ce nu sună înapoi…Și sunt oameni cu care nu vorbești ani buni, iar la primul semn de viață e ca și cum timpul nu ar fi existat. Vi s-a întâmplat așa ceva? Să vorbiți cu oameni pe care nu i-ați văzut de ani buni și să pară că timpul nu a trecut deloc??!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *